Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Udstilling

Ny udstilling: Meteoritter – en rejse gennem tid og rum

Udstilling — I udstillingen 'Meteoritter – en rejse gennem tid og rum' på Geologisk Museum kan du opleve enestående meteoritter og blive klogere på deres oprindelse, mytologi, og hvilken ny viden forskningen kan få fra dem. 

Info

Date & Time:

Place:
Geologisk Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K

Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum

Cost:
Voksen billet: 105 kr. / Børn (3-17 år): 50 kr. / Studerende (husk studiekort): 50 kr.

Ny udstilling hos Geologisk Museum
5. september 2019 – 30. august 2020

Hellige sten, gudernes afføring eller et varsel om dommedag – meteoritter er altid blevet tillagt mystiske og guddommelige egenskaber. Men de har også stor videnskabelig værdi og leverer uvurderlige informationer om vores solsystem og livets oprindelse. I denne udstilling kan du opleve enestående meteoritter og blive klogere på deres oprindelse, mytologi, og hvilken ny viden forskningen kan få fra dem.

Highlights:

  • Agpalilik – en af verdens største jernmeteoritter, som blev fundet af den danske forsker Vagn F. Buchwald i Nordvestgrønland i 1963.
  • Ejby-meteoritten: Det største meteoritfald i Danmarkshistorien skete i februar 2016 og er på næsten 9 kg i alt.
  • Black Beauty: En smuk og sjælden meteorit fra Mars, som har givet forskerne ny viden om mulighederne for tidligt liv på den nu så golde planet.
  • Lugt – lyt – føl – se: I udstillingen kan du opleve meteoritter med alle sanser og blandt andet røre ved et stykke af Månen og Mars.

Udstillingen inviterer hele familien på en rejse gennem tid og rum og suppleres af en række spændende aktiviteter, foredrag og events.

Læs mere

Læs mere på www.meteoritudstilling.dk

Seneste