Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

O große Not! Gott selbst ist tot – Prenter og Jüngel om Guds død

Foredrag — Aftenforedrag i Teologisk Forening v. ph.d. Martin Ravn:" O große Not! Gott selbst ist tot – Prenter og Jüngel om Guds død"

Info

Date & Time:

Place:
'Markedspladsen' , Det Teologiske Fakultet, Karen Blixens Plads 16, 2300 København S

Hosted by:
Teologisk Forening

Cost:
25 kr

signup

Aftenforedrag i Teologisk Forening v. ph.d.-studerende Martin Ravn:” O große Not! Gott selbst ist tot – Prenter og Jüngel om Guds død”.

Hvad er arven fra den reformatoriske teologi, og hvordan forvalter man den i vor tid?

I det tyvende århundredes teologi var eet af svarene på disse spørgsmål, at den reformatoriske teologi indebærer en destruktion af et ”metafysisk” eller ”teistisk” gudsbegreb, idet den på en radikal måde tænker Guds egen lidelse og død ind i gudsbegrebet. Én af hovedeksponenterne for en sådan tankegang er Eberhard Jüngel.

Men står antimetafysikken og antiteismen virkelig i kontinuitet med den reformatoriske teologi? Det mente Regin Prenter ikke, og i 1982 offentliggjorde han en kritik af Jüngel, som også indebærer en mere generel kritik af nogle af hovedtendenserne i den lutherske teologi i anden del af det tyvende århundrede.

Foredraget opridser Prenters kritik og undersøger kritikkens mulige konsekvenser.

Foredraget finder sted kl. 19.30 på ‘Markedspladsen’ , Det Teologiske Fakultet, Karen Blixens Plads 16, 2300 København S

Entré kr. 25 per enkeltforedrag. Medlemskab (dvs. entré til alle foredrag i semesteret) kr. 50 per semester for studenter og pensionister, kr. 75 for øvrige.

NB: vi tager kun imod kontanter og MobilePay.

Seneste