Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Seminar

Økonomisk Eksploratorium #19 om Strukturel Mikroøkonometri

billede: Ukendt

Seminar — Synes du nogle gange, at der er langt fra de teoretiske modeller til virkelighedens verden? Og har du også undret dig over, hvordan din viden om nyttefunktioner og ligevægtsmodeller fra mikroøkonomi kan anvendes på data i en økonometrisk model? Og hvordan forudser man konsekvenserne af en reform, som er uden historisk fortilfælde? Svaret er strukturel mikroøkonometri, som vi dykker ned i ved næste Økonomiske Eksploratorium torsdag den 18. november kl. 16-18 på 3. sal i Bygning 26.

Info

Date & Time:

Place:
Lokale CSS 26.3.21 på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Hosted by:
Økonomisk Institut

Cost:
Free

Synes du nogle gange, at der er langt fra de teoretiske modeller til virkelighedens verden? Og har du også undret dig over, hvordan din viden om nyttefunktioner og ligevægtsmodeller fra mikroøkonomi kan anvendes på data i en økonometrisk model? Og hvordan forudser man konsekvenserne af en reform, som er uden historisk fortilfælde?

Svaret er strukturel mikroøkonometri, som vi dykker ned i ved næste Økonomiske Eksploratorium torsdag den 18. november kl. 16-18 på 3. sal i Bygning 26.

Med udgangspunkt i deres egen forskning forklarer Anders Munk-Nielsen og Bertel Schjerning, hvordan de modellerer markedet for biler for at forstå, hvordan markedsligevægten for både nye og brugte biler påvirkes af grundlæggende reformer af bilbeskatningen. Christian Langholz Carstensen og Maria Juul Hansen fortæller, hvordan man kan modellere ligevægten på boligmarkedet med henblik på at analysere store tiltag som Lynetteholmen.

 

Om Økonomisk Eksploratorium:

Hvert semester afholder Økonomisk Institut flere åbne arrangementer. Vi kalder dem Økonomisk Eksploratorium og hver gang tager vi afsæt i aktuel forskning på instituttet og vores impact i samfundet. Med arrangementerne åbner vi dørene ind til forskningsmiljøet og viser hvordan økonomi bliver brugt i virkeligheden.

Økonomisk Eksploratorium er for studerende, og alle andre med interesse for økonomi, som gerne vil møde forskerne uden for forelæsningslokalerne. Derfor taler vi et sprog, som alle kan forstå.

Det er gratis at deltage, du behøver ikke at tilmelde dig, og det er hyggeligt med levende lys og masser af kaffe, te og kage.

Alle arrangementer finder altid sted på torsdage fra kl. 16-18 på CSS i bygning 26 på 3. sal.

Seneste