Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
Foredrag
Foredrag — Til dette arrangement dykker vi ned i videnskaben bag øl. Vi skal høre om forskning i gær og bakteriers betydning for den gyldne drik.
Date & Time:
Place:
Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund, Bartholinsgade 4A, 1356 København K
Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum
Cost:
Alm. billet: 150 kr. (+ gebyr), Billet for årskortholder: 110 kr. (+ gebyr).
ANNELEEN KOOL (Norge) Botaniker, Naturhistorisk Museum Oslo
HENRIK SIEGUMFELDT Mikrobiolog, lektor, Institut for Fødevarevidenskab
PER KØLSTER Brygger, bryggeriejer, forfatter
MATTI LEINO (Sverige) Arkæolog, Uppsala Universitet
Bemærk: Anneleen Kool og Matti Leinos foredrag er på engelsk.
Til dette arrangement dykker vi ned i videnskaben bag øl. Vi skal høre om forskning i gær og bakteriers betydning for den gyldne drik. Vi skal på en etnobotanisk rejse tilbage i tiden og have et indblik i, hvordan den skandinaviske ølbrygning har udviklet sig igennem historien med fokus på, hvilke planter man har brugt. Og så skal vi introduceres for noget, vi kommer til at høre mere og mere om i fremtiden nemlig den hastigt voksende bevægelse Ny Nordisk Øl, der som det Nye Nordiske Køkken tager udgangspunkt i nordiske råvarer og søger inspiration i de nordiske traditioner og opskrifter.
Øl & Videnskab afholdes i anledning af den kommende særudstilling i Botanisk Have “Nordisk øl botanisk set – Fra vikinger til bryggerier”, der åbner i maj 2018, og der bliver også lejlighed til at høre om projektet.
I pausen hældes der naturligvis øl i glassene.
Køb din billet via Billetto.dk…
Læs mere om aftenens program og foredragsholdere på vores hjemmeside…