Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

OK18 i et revolutionært perspektiv

Debat — Kom til møde med Marxistiske Studerende om OK18! OK18 handler ikke kun om "den danske model", løn og arbejdsforhold. OK18 handler om noget større. Den handler om bevidsthed og om klassekamp. En klassekamp som i årtier er blevet erklæret død, men som nu er tilbage for fuld styrke. Jonas Foldager, redaktør på marxist.dk, vil forsøge at løfte diskussionen af OK18 op over de mere tekniske detaljer og se på konflikten i en historisk og international sammenhæng og diskutere de mulige effekter af en storkonflikt set fra et revolutionært perspektiv.

Info

Date & Time:

Place:
Københavns Universitet, Center for Sundhed og Samfund (CSS), "Katten", lokale 16-0-50
Øster Farimagsgade 5, 1353 København

Hosted by:
Marxistiske Studerende

Cost:
Free

Kom til møde med Marxistiske Studerende om OK18. Mødet er åbent for alle, og man behøver ingen forhåndsviden for at deltage.

OK18 handler ikke kun om “den danske model”, løn og arbejdsforhold. OK18 handler om noget større. Den handler om bevidsthed og om klassekamp. En klassekamp som i årtier er blevet erklæret død, men som nu er tilbage for fuld styrke.
Marx mente at arbejderklassen holder fremtiden i sine hænder. At den må tage magten og skabe et fundamentalt anderledes samfund. Et samfund hvor der ikke produceres af hensyn til profit, men for at opfylde de sociale behov. Et samfund hvor det ikke er de blinde markedskræfter der regerer, men hvor økonomien styres bevidst og demokratisk.
Men hvor står OK18 set i forhold til dette ønske om at forandre verden? Er “den daglige kamp” i OK18 adskildt fra den større revolutionære proces eller kan OK18 tværtimod være et skridt der fører os nærmere?

Jonas Foldager, redaktør på marxist.dk, vil forsøge at løfte diskussionen af OK18 op over de mere tekniske detaljer og se på konflikten i en historisk og international sammenhæng og diskutere de mulige effekter af en storkonflikt set fra et revolutionært perspektiv.

Mødet holdes i ‘Katten’ (bygning 16) – Kort over CSS

Find eventet her

Find Marxistiske Studerende på dit studiested, eller tjek vores facebook ud her, og læs mere her for ræverøde artikler om OK18 og meget mere!

Seneste