Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Penslen og Pistolen - foredrag om Jens Adolf Jerichau v/Mikael Wivel

Foredrag — Foredrag i Davids Bazar om kunstneren Jens Adolf Jerichau ved Mikael Wivel

Info

Date & Time:

Place:
Davids Samling
Kronprinsessegade 30
1306 København K

Hosted by:
Davids Samling

Cost:
DKK 50

signup

Maleren Jens Adolf Jerichau døde i 1916, for egen hånd og kun 25 år gammel. Men han havde ikke desto mindre arbejdet så målrettet, så intenst og så personligt med sit stof, at hans værk må betegnes som et af de væsentligste i det 20. århundredes danske kunst. Der var tale om en mærkeligt suveræn udfoldelse, som i de sidste fire år af hans korte liv førte billeder med sig af en fuldkommen overrumplende originalitet.
Jerichaus skæbne er elementært bevægende – for ham var liv og værk to sider af samme sag, og Mikael Wivel skelner da heller ikke mellem disse to størrelser i sin monografi fra 2019 om den unge, døde maler.

Mikael Wivel er kunsthistoriker og dr.phil. med en disputats om maleren Niels Larsen Stevns. Han har tidligere arbejdet som kunstkritiker ved Information og Weekendavisen, som museumsinspektør ved Ordrupgaard og som forskningslektor på Københavns Universitet. Han har skrevet monografier om danske kunstnere fra Christen Købke og Carl-Henning Pedersen til Per Kirkeby og Kurt Trampedach, samt oversigtsværker om såvel dansk som færøsk kunst. Blev i 2012 tildelt N.L. Høyen Medaljen af Det Kgl. Danske Kunstakademi for sin indsats.

Billetpris kr. 50 på billetlugen.dk

Seneste