Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Pigen uden fædreland – live-kommenteret af Casper Tybjerg

Øvrige — Se verdens første filmstjerne, Asta Nielsen, i filmen "Pigen uden fædreland" og få historierne om den berømte filmproduktion

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
Gratis når entrébilletten er betalt

signup

Asta Nielsen er historiens første internationale filmstjerne. Af de i alt 70 film, hun lavede, er fire danske – resten er tyske. Filmhistoriker Casper Tybjerg live-kommenter denne eftermiddag det effektfulde kærligheds- og spiondrama ’Pigen uden Fædreland’ (’Das Mädchen ohne Vaterland’) fra 1912 med Asta Nielsen i titelrollen.

Vi ser hende her på et tidspunkt, hvor hun var den største stjerne i europæisk film. Filmen er en tysk produktion, men som de fleste af Asta Nielsens film indtil 1914, er den instrueret af danskeren Urban Gad, som hun også var gift med.

Casper Tybjerg vil ledsage filmen med live-kommentarer og beskrive den historiske sammenhæng, som filmen hører til i og forklare, hvordan filmens iscenesættelse understøtter Asta Nielsens spil.

Casper Tybjerg er lektor i filmvidenskab ved Institut for Kommunikation på Københavns Universitet og forsker i filmhistorie med fokus på stumfilm og Carl Th. Dreyer.

Pris: Gratis når entrébilletten er betalt.

Foto: Pigen uden fædreland, 1912 / Urban Gad

Seneste