Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Politisk Salon med RÆSON & Det Kgl: Sandheder i økonomisk politik?

Debat — Sandheder i økonomisk politik? Debat med Pelle Dragsted, Jakob Engel-Schmidt, Torben M. Andersen, Anders Krab-Johansen, Per H. Hansen & Tore Stramer

Info

Date & Time:

Place:
Skuespilhuset
Kvæsthusbroen, København

Hosted by:
RÆSON & Det Kgl. Teater

Cost:
Free

Politik handler i dag ofte om økonomi og økonomiske argumenter er ofte kernen i den politiske debat, men findes der overhovedet objektive sandheder – og hvordan kan vi bruge økonomiske argumenter på en saglig måde i den politiske debat?

Paneldebat mellem deltagere og salen.

Pelle Dragsted (Ø)
Folketingsmedlem, Finansordfører og Erhvervsordfører for Enhedslisten. Mærkesager i økonomisk politik inkluderer respekt for arbejdsløse, fuld beskæftigelse og større omfordeling bl.a. via millionærskat og beskatning af værdipapirer for at øge den økonomiske lighed.

Jakob Engel-Scmidt (V)
Folketingsmedlem, Uddannelses- og forskningsordfører for Venstre. Fhv. direktør for Dansk Iværksætter Forening og erhvervsuddannelserne på Niels Brock.

Anders Krab-Johansen
Ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør, Dagbladet Børsen. Forfatter af bogen ‘Vi vinder når vi vågner – kunsten at forblive et rigt samfund’, der åbner op for debat om Danmarks økonomiske fremtid i en globaliseret verdensøkonomi.

Tore Stramer
Cheføkonom, Nykredit. Skrev i Politiken d. 31. december 2016 at han, som en af de økonomer, der havde råbt højest om vækstkrise, har taget fejl. Citat: “Danmark har aldrig været rigere, og vi hopper ind i 2017 med god fart og retning mod en vaskeægte højkonjunktur.”

Per H. Hansen
Professor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School. Forsker bl.a. i finansielle kriser, bank- og virksomhedskriser samt virksomhedshistorie. Har bl.a. skrevet bogen ‘Trangen til vækst. Danske erhvervsledere 1870-2010’.

Torben M. Andersen
Professor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet. Primære forskningsinteresser er bl.a. den nordiske velfærdsmodel, offentlig økonomi, arbejdsmarkedsøkonomi. Har været aktivt involveret i økonomisk politisk rådgivning i Danmark, de nordiske lande, samt for EU Kommissionen, og har blandt andet været formand for Økonomisk Råd (overvismand) og Velfærdskommissionen.

Som altid: I Skuespilhusets foyer, gratis adgang, men kom i god tid!

Seneste