Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Professor David Dreyer Lassen: Nu eller senere? Økonomi og psykologi

Foredrag — Nu eller senere? Økonomi og psykologi

Info

Date & Time:

Place:
Dansk Psykologforening
Stockholmsgade 27
2100 Ø

Hosted by:
Psykologisk Selskab for Forskningsmetodologi

Cost:
Free

Fra kl. 19.00 vil der være servering af kaffe, te og juice, samt frugt, kage og sundt slik for deltagerne i arrangementet

Foredraget handler om grænseområdet mellem psykologi og økonomi. Økonomisk teori og økonomiske modeller bygger på nogle grundliggende opfattelser af hvordan mennesker fungerer. De modeller der bruges af vores politikere, er tit blevet kritiseret for netop ikke at bygge på realistiske opfattelser af menneskets psykologi. Ifølge nogle kritikere bygger modellerne på en opfattelse af at mennesker ved alt og beslutter sig fuldkommen rationelt, men som bekendt, er dette jo ikke realistisk.

Professor David Dreyer Lassens foredrag ligger inden for denne tematik og har følgende oplæg:

Hvad er utålmodighed, og hvilke konsekvenser har forskelle i utålmodighed for både individuelle valg og økonomisk politik? Utålmodighed er en af økonomernes byggesten i forsøget på at strukturere forståelsen af individuelle valg over tid, fra motion og rygning over valg af uddannelse til pensionsopsparing og højrentelån. Utålmodighed er imidlertid svært at måle, og vi ved ikke meget om, hvorfor der er forskelle i utålmodighed folk imellem. Foredraget vil give en kort præsentation af hvordan (især) økonomer og (i mindre grad) psykologer forstår og måler forskellige aspekter af utålmodighed, forholdet mellem eksperimenter, surveys og tests, hvad det betyder for individuelle valg i den virkelige verden, og hvorfor det er vigtigt både for økonomisk politik og for holdning til regulering, bl.a. af den finansielle sektor.

Seneste