Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Reinhard Stelter: Resonans - Inspiration til en ny dialogpraksis?

Foredrag — Hvordan kan professionelle dialoger og transformativ coaching inspireres af Hartmut Rosas resonansbegreb? KUs coachingprofessor har et bud.

Info

Date & Time:

Place:
Inst. for Idræt & Ernæring, store aud., Nørre Allé 53

Hosted by:
Prof. Reinhard Stelter, Coaching Psychology Unit, NEXS

Cost:
Free

signup

Foredraget vil præsentere et alternativ til den traditionelle coachingforståelse.

Coaching beskrives her som transformativ dialog, som resonansrelation, der bygger på øjeblikke af symmetri og en dyb medmenneskelighed, som til syvende og sidst giver mulighed for ny erkendelse for alle parter i samtalen, uanset om det er en samtale mellem to parter eller i grupper/team. Transformative dialoger går i dybden, sætter fokus på mening, værdirefleksion og etisk forankring.

Foredraget inspirereres af Hartmut Rosas begreb resonans, som overføres til dialogkonteksten. Frit gengivet siger Rosa: Relationens entiteter berøres gensidigt i et svingningsegnet medium eller et resonansrum, hvor parter kan give svar til hinanden og hvor de samtidigt kan tale med egen stemme ved at give genlyd.

Resonans i dialogkonteksten er en nærværende måde at være-i-verden på, hvor mennesker kan møde sig selv og den anden med en stor intensitet og tilstedeværelse. Som reference kan henvises til Stelters artikler i bøgerne Ledelse i sociale processer og resonans i organisationer.

Reinhard Stelter er professor i idræts- og coachingpsykologi og leder af Coaching Psychology Unit på NEXS. Accred. coachingpsykolog (ISCP). Gennem 25 år har Reinhard beskæftiget sig med coachingpsykologi i forskning, teori og praksis. Hans vigtigste bogpublikationer er Tredje Generations Coaching og Kunsten at dvæle i dialogen.

Seneste