Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Rusmidler og videnskab

Foredrag — Vi har samlet fire eksperter, der skal berette om nogle af de nyeste og mest interessante resultater af forskningen i psykedeliske stoffer, når Statens Naturhistoriske Museum inviterer indenfor til en aften med Vin og Videnskab.

Info

Date & Time:

Place:
Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København K

Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum

Cost:
Alm. billet 150 kr. (+ gebyr) / Studerende: 110 kr. (+ gebyr) / Årskortholder: 110 kr. (+ gebyr)

Foredrag med Vin & Videnskab
21. oktober 2020 kl. 19:00 – 21:15
Vært: Statens Naturhistoriske Museum

v./ Speciallæge i anæstesi og smertebehandling TINA HORSTED, professor og forskningsleder JESPER KRISTENSEN, Læge, hjerneforsker og klinisk psykiater DAVID ERRITZØE samt JENS SOELBERG, som er etnobotaniker og kurator for NaturMedicinsk Museum

Forskning i psykedeliske stoffer blev forbudt verden over i starten af halvfjerdserne. Men i det nye årtusinde åbnede man forsigtigt op for muligheden igen, og efter flere yderst lovende resultater vokser forskningsfeltet i disse år eksplosivt, også herhjemme.

Denne aften har vi samlet fire eksperter, der skal berette om nogle af de nyeste og mest interessante resultater af forskningen i psykedeliske stoffer. Det indbefatter studier af, hvad der rent faktisk sker i hjernen, når man indtager psykedelika og andre euforiserende rusmidler såsom cannabis, og i hvilke sammenhænge stofferne har gavnlige medicinske virkninger. Desuden skal vi høre om praktiske erfaringer med brugen af medicinsk cannabis til smertebehandling. Og så skal det handle om ‘psykedelisk medicin fra naturen’ set fra et etnobotanisk perspektiv.

I pausen serveres et glas vin (inkluderet i prisen).

Husk, at du kan få rabat på museets foredrag med dit studiekort.

Læs mere og køb din billet

Læs mere om foredraget her og køb din billet via Billetto…

Se hele efterårets program med Vin & Videnskab på www.vinogvidenskab.dk

Seneste