Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Rundvisning

Særomvisning: Biokunst og bakterier

Rundvisning — Start en råkold novemberdag med gratis særomvisning og dampende varm morgenkaffe på Medicinsk Museion. Oplev den østrigske biokunstner Thomas Feuersteins levende skuplturmaskiner i selskab med kurator Adam Bencard, og få indblik i biokunstens udforskning af forbindelserne mellem mennesker og mikroorganismer.

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62
1260 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
Free

signup

Start en råkold novemberdag med gratis særomvisning og dampende varm morgenkaffe på Medicinsk Museion. Oplev den østrigske biokunstner Thomas Feuersteins levende skuplturmaskiner i selskab med kurator Adam Bencard, og få indblik i biokunstens udforskning af forbindelserne mellem mennesker og mikroorganismer.

Mennesker og bakterier har et tættere forhold, end man måske skulle tro. Faktisk er 90% af de celler, vi tænker på som ’os’, i virkeligheden skabt af mikrobielt arvemateriale. Trillioner af bakterier lever uden på og inden i vores kroppe – på huden, i munden og i vores tarmsystem.

Hvad betyder den nye viden om krop og bakterier for vores forestillinger om sundhed? Og hvordan ændrer den opfattelsen af det menneskelige? Med udgangspunkt i Feuersteins biologiske kunstværker fokuserer denne særomvisning på forståelsen af kroppen som et økosystem af menneskelige og mikrobiologiske dele.

Særomvisningen er gratis, men tilmelding er nødvendig. Send en mail til anesignegreen@sund.ku.dk.

Seneste