Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Rundvisning

Særrundvisning i Botanisk Have: Plantemedicin – fra myter og overtro til nutidens forskning

Rundvisning — På denne særrundvisning i Botanisk Have, bliver du klogere på, hvordan planter er blevet brugt som lægemidler gennem historien og hvordan botanisk haves samlinger i dag bidrager til forskningen. Vi sætter fokus på planternes botanik og historie i både myter, ritualer og moderne forskning.

Info

Date & Time:

Place:
Botanisk Have
Gothersgade 128
1123, København K

Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum

Cost:
110 - 150 kr

signup

Selvom den danske jord primært er blevet dyrket for at få fødevarer og foder, findes der også enkelte steder, hvor planterne blev høstet for deres medicinske egenskaber.

Således blev Botanisk Have grundlagt i år 1600 af Christian IV, som en medicinsk urtehave, hovedsageligt med skandinaviske planter. Sidenhen er der kommet eksotiske arter til, og havens formål er i dag at bevare vilde og truede planter fra hele verden.

Kom med på en særlig rundvisning, hvor vi hører om myter, overtro og udviklingen af lægemidler gennem tiden og undervejs bliver klogere på, hvordan vi har brugt – og stadig bruger – naturen til at udvikle lægemidler.

Rundvisningen tager dig både med rundt i den romantiske have og ind i det berømte victorianske Palmehus, der begge blev anlagt i 1874.

Billetten giver samtidig gratis adgang til ét besøg på egen hånd i Palmehuset på dagen for rundvisningen inden for almindelig åbningstid.

FLERE OPLEVELSER
Se alle rundvisninger i Botanisk Have.

Seneste