Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Samtale mellem Niels Grønkjær og Niels Henrik Gregersen på Vartov

Foredrag — Kom og hør Niels Grønkjær i samtale med Niels Henrik Gregersen om Niels Grønkjærs nye bog Det nye menneske - Efter naturalisme og eksistentialisme, der er en selvstændig fortsættelse til den omdiskuterede bog Den nye Gud.

Info

Date & Time:

Place:
Vartov
Farvergade 27
1463 København K

Hosted by:
Eksistensen og Vartov

Cost:
Free

Kom og hør Niels Grønkjær i samtale med Niels Henrik Gregersen om Niels Grønkjærs nye bog Det nye menneske – Efter naturalisme og eksistentialisme, der er en selvstændig fortsættelse til den omdiskuterede bog Den nye Gud.

Det nye menneske er et nytænkende religionsfilosofisk essay, inspireret af bl.a. filosofferne Hegel og Hannah Arendts tænkning, der undersøger, hvordan mennesket bliver menneskeligt.

Konkurrencesamfundet sætter mennesket under konstant pres og forvandler det til en ressource – til kemiske og fysiologiske processer. I denne bevægelse er det følende menneske i fare for at forsvinde, og resultatet bliver, at længslen efter det menneskelige skaber problematiske tilflugtssteder, der påstår at kunne bidrage med menneskelighed, men i virkeligheden er nye fundamentalismer: religiøs fanatisme og lukkede identiteter. Disse fundamentalismer fører til umenneskeliggørelse. Så hvordan bliver mennesket menneskeligt?

Arrangementet er gratis og et samarbejde mellem Eksistensen og Grundtvig-Akademiet. Eksistensen byder på aftenen på et glas vin.

Seneste