Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Seminar

Seminar: Hvordan virker det effektive gys?

Seminar — Hvordan bygger man et effektfuldt gys op i forskellige medier? Hvordan sanser publikum det, og hvorfor opsøger vi et godt gys på film og tv, i spil og andre forlystelser? Det prøver vi at svare på ved seminaret ” Hvordan virker det effektive gys?” den 14. april kl. 12.00-14.00 i Cinemateket, København.

Info

Date & Time:

Place:
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København

Hosted by:
Blodig Weekend filmfestival

Cost:
Free

signup

Hvordan bygger man et effektfuldt gys op i forskellige medier? Hvordan sanser publikum det, og hvorfor opsøger vi et godt gys på film og tv, i spil og andre forlystelser? Det prøver vi at svare på ved seminaret ” Hvordan virker det effektive gys?” den 14. april kl. 12.00-14.00 i Cinemateket, København.

Gyserscenens værktøjer er temaet for seminaret. En række eksperter i gys vil dykke ned i, hvordan følelser bliver skabt i billeder, musik og fortælling. Vi samler en række fiktionsskabere og forskere, som tager udgangspunkt i en velfungerende, uhyggelig filmscene. De fortæller om, hvordan det effektive gys bygges op og opleves: Hvilke forskellige værktøjer kan anvendes til at skabe en uhyggelig scene, hvordan oplever publikum kropsligt og psykologisk gyset og hvorfor opsøger man denne oplevelse i forskellige medier?

Oplægsholdere:

Jeff Lieberman, filminstruktør og manuskriptforfatter (har bl.a. skrevet og instrueret Squirm (1976), Blue Sunshine (1977), Just Before Dawn(1981) og Satan’s Little Helper (2004)).

Jonas Bøgh Pedersen, medstifter af Dystopia Entertainment, som bl.a. arrangerer haunted house, horror run og haunted castle.

Mathias Clasen, lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur, Århus Universitet.

Peter Albrechtsen, lyddesigner, Lydrummet (har bl.a. lavet lyd på Idealisten (2015), Sorgenfri (2016) og Godless (2016)).

Rikke Schubart, lektor ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet.

OBS: Seminaret foregår på engelsk!

Kontaktperson: Lene Rasmussen, lene@blodigweekend.dk

Seneste