Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Skal man glæde sig eller græmmes når kraftværkerne fyrer med biomasse?

Foredrag — Martin Einfeldt, kommunikationsrådgiver og tidligere kommunikationschef i Dansk Skovforening, taler i Dansk Naturhistorisk Forening om, hvad der er op og ned i sagen om afbrænding af biomasse

Info

Date & Time:

Place:
Universitetsparken 15, Bygning 1, Auditorium A, 2100 København Ø

Hosted by:
Dansk Naturhistorisk Forening

Cost:
Alle er velkomne

Dansk Naturhistorisk Forening

 

Skal man glæde sig eller græmmes når kraftværkerne fyrer med biomasse?

 

af Kommunikationsrådgiver Martin Einfeldt (Ejer af firmaet Martin Einfeldt)

 

————————ABSTRACT———————————————-

Menneskets aeldste energikilde – varmen fra afbrænding af træ – giver ballade i miljødebatten. FN’s klimapanel IPCC anser træ for at være CO2-neutral energi og et vigtigt middel i klimapolitikken, hvis træet kommer fra bæredygtigt skovbrug.

Men i debatten beskylder nogle brugen af træ til energi for at gå ud over skovenes naturværdier, fx biodiversiteten. Og nogle påstår at træenergi slet ikke er CO2-neutral.

Andre frikender træ og anbefaler, at vi fortsætter med at satse på træ som energikilde som en af de nødvendige veje til en fossilfri fremtid og et vigtigt bidrag til baeredygtigt skovbrug.

Martin Einfeldt, kommunikationsrådgiver og tidligere kommunikationschef i Dansk Skovforening, taler i Dansk Naturhistorisk Forening om hvad der er op og ned i sagen:

Skal man glæde sig eller græmmes når kraftværkerne fyrer med biomasse? Og skal man være stolt eller skamme sig når man selv fyrer op i brændeovnen?

 

————————————————————————————–

 

Torsdag d. 19/3-20 kl. 17.30

Sted: Universitetsparken 15, Bygning 1, Auditorium A, 2100 København Ø

Foredraget er GRATIS

P-tilladelse uddeles

 

Seneste