Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Sorte huller i en kvanteverden

Øvrige — Hør Albert Sneppen fortælle om sorte huller i podcast fra Science Stories

Info

Date & Time:

Place:
På https://soundcloud.com/science_stories/sorte-huller-i-en-kvanteverden

Eller find Science Stories hos din foretrukne podcast udbyder.

Hosted by:
https://www.sciencestories.dk/da

Cost:
0.0 Kr

Det tog mere end 50 år fra Einsteins offentliggjorde sin generelle relativitetsteori, der mulliggjorte en teoretisk forståelse af sorte huller til, at man observerede det første. I løbet af de seneste år har man helt ændret opfattelse af forekomsten af sorte huller, og nu finder man dem i alle galakser, og i virkeligheden er de slet ikke sorte. Det er faktisk de mest lysende objekter man kender.

Den danske PhD studerende Albert Sneppen kan fortælle en masse overraskende nyt om sorte huller. På trods af sin unge alder kom han i gang med at forske i sorte huller allerede fra studiestarten i 2017, og siden hen er det gået stærkt Hans seneste publikation i tidsskriftet Nature om to neutronstjerners kollision har trukket overskrifter verden over.

Videnskabsjournalist Jens Degett interviewer Albert Sneppen fra Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet om at forstå sorte huller fra et kvantemekanisk såvel som et relativitetststeoretisk synspunkt.

Podcasten er en del af vores projekt “Historier om Dansk Rumforskning” støttet af Otto Mønsteds Fond og Thomas B. Thriges Fond.

Foto kredit: Jens Degett, © ScienceStoriesApS

Seneste