Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Specialistklassen: Det man ikke taler højt om

Foredrag — Kom og hør om spændende nye specialer fra SAXO og ToRS.

Info

Date & Time:

Place:
KUB Sdr. Campus, Karen Blixens Plads 7, 2300 København S

Hosted by:
Birthe Miller

Cost:
Free

I Specialistklassen inviterer vi tre kandidater til at svare på spørgsmålet: Hvad er det vigtigste, I fandt ud af i jeres speciale?

Specialistklassen handler denne gang om emner, som mange måske opfatter som pinlige, private eller endda tabubelagte. Her har tre kandidater prøvet kræfter med at behandle et sådant emne og gjort det på helt forskellige måder.

Laura analyserer tekster fra en dansk yogalærers hjemmesider. Den spirituelle feministiske tilgang til menstruation bliver analyseret med fokus på sprog og forståelsesrammer omkring menstruation. Som noget nyt opfattes menstruationen positivt – den bliver set som ”empowering”.

Awiti har sat fokus på forståelsen af covid-19 hos den religiøse/spirituelle del af Danmark. Hun har udvalgt syv medlemmer af FB-gruppen Spiritual Community Denmark til kvalitative interviews for at afdække, hvordan forskellige spirituelle copingstrategier ligger til grund for deres håndtering og forståelse af pandemien.

Ida har arbejdet med journalerne til de psykiatriske patienter på Sct. Hans, som havde et narkomisbrug. Der tegnes et billede af menneskerne bag diagnoserne og stofmisbruget i årene før kriminaliseringen af brugen af stofferne. Hvordan forstod lægerne og patienterne selv afhængigheden?

Hvis du har brug for inspiration til dit eget speciale, eller hvis du bare gerne vil høre, hvad der rører sig inden for den nyeste studenterforskning, så har du chancen her.

Efter hvert oplæg vil der være mulighed for spørgsmål fra publikum.

 

Specialer:

Laura Lunding, Religionsvidenskab:

Feministisk spirituel tilgang til menstruation: Et diskursanalytisk perspektiv med afsæt i poststrukturalistisk feministisk teori

Awiti Høeg, Religionsvidenskab:

“Jeg tror Corona er kommet af en grund. Jeg tror der er en langt højere mening med det” – Et Kvalitativt studie af Spiritualitet i Danmark i forbindelse med COVID-19-pandemien

Ida Nørskov Nielsen, Historie:  I morfindjævelens klør: en undersøgelse af patienter indlagt for stofmisbrug på Sct. Hans Hospital, 1920-1945

Seneste