Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Udstilling

Spot på klumpfisken på Øresundsakvariet

Udstilling — Kom til en spændende dag på Øresundsakvariet i Helsingør, når vi lørdag den 25. januar sætter spot på verdens tungeste benfisk, klumpfisken. Der bliver masser af klumpfiske-viden at hente på denne dag med udstilling og dissektion, og hvor de kreative kan lave deres egen klumpfisk af pap og papir.

Info

Date & Time:

Place:
Øresundsakvariet, Københavns Universitet, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør

Hosted by:
Øresundsakavariet, Københavns Universitet

Cost:
59-79 DKR (Gratis adgang for fastansatte ved KU og biologistuderende)

Klumpfisken: En af havets kæmper

Hvad er klumpfisken for en størrelse, og findes den i Danmark? De spørgsmål og mange andre besvarer Øresundsakvariet, når vi åbner dørene til en dag fyldt med klumpfisk.

–  Klumpfisken er med sit særprægede udseende en spændende fisk at formidle om, fortæller Kristian Vedel, chefdyrepasser på Øresundsakvariet.

–   Den er en lidt anderledes fisk, og mange kan ikke stå for dens lidt klodsede facon og trutmund. Den kan faktisk kan blive helt op til 4 meter fra finnespids til finnespids, så det er en af havets kæmper, vi her sætter spot på.

Klumpfisken, som Kristian står for dissektionen af den 25. januar, er med sine ca. 13 kg dog ikke så stor – det er nemlig sjældent, at vi ser de helt store klumpfisk i de danske farvande.

Klumpfiskeskelet fra 1885

Mens Øresundsakvariet ikke kan vise en levende klumpfisk, vil man i akvariets auditorium kl. 10-17 kunne se en udstilling om klumpfisk, blandt andet med et stort skelet fra 1885, som Øresundsakvariet har lånt af kollegerne på Zoologisk Museum i København.

Kl. 11.30 dissekerer Kristian Vedel en klumpfisk – som udgangspunkt i udstillingen, men hvis der er behov for det, rykker vi dissektionen udenfor, så husk varmt tøj for en sikkerheds skyld.

Desuden vil det hele dagen være muligt at lave sin helt egen klumpfisk og tage med hjem – dette sker ved det ”Kreative Klumpfiskebord”, hvor en formidler fra akvariet vil hjælpe med at lave klumpfisk af pap og papir.

Tilmelding er ikke nødvendig og alle aktiviteterne er inkluderet i den almindelige entrébillet til Øresundsakvariet.

Læs mere på https://www.oresundsakvariet.ku.dk/

Seneste