Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Sprogevolution i laboratoriet

billede:

Foredrag — Lektor Kristian Tylén (Aarhus Universitet) holder foredrag om eksperimentel udforskning af samspil mellem sprogevolution og miljømæssige faktorer

Info

Date & Time:

Place:
KUA1, lokale 27.0.49
Københavns Universitet
Emil Holms Kanal 2
DK-2300 København S

Hosted by:
Lingvistkredsen

Cost:
Free

NB: Nyt tidspunkt

Kristian Tylén holder foredrag i Lingvistkredsen om eksperimentel udforskning af sproglige strukturers udvikling.

Kristian Tylén er lektor i kognitionsvidenskab ved Afdeling for Lingvistik, Kognitionsvidenskab og Semiotik, samt The Interacting Minds Center på Aarhus Universitet. Hans forskningsinteresser omfatter sprogevolution, social interaktion og sproglige processer i dialoger og kollektiv problemløsning, emner han metodisk angriber med en kombination af adfærdseksperimenter, hjerneskanninger, fysiologiske målinger, statistisk modellering, og konceptuel analyse.

Abstract

På det seneste er en del nye studier udkommet som foreslår at noget af den omfattende sproglige variabilitet vi observerer i verden kan associeres med ”økologiske” faktorer. Dvs. at miljømæssige/kontekstuelle faktorer kan give anledning til sproglige strukturer (aka ”the ecological niche hypothesis”). Mens disse studier ofte er baseret på store mængder sproglig data er de samtidigt korrelationelle og er således ikke altid på sikker grund når det handler om at afdække kausale forbindelser mellem miljø og sprog. I en række eksperimentelle studier forsøger vi at simulere og manipulere nogle af de mekanismer som kunne være på spil i et sprogevolutionært perspektiv for at undersøge om emergerende sproglige strukturer er påvirket af miljømæssige/kontekstuelle faktorer.

Se mere på Lingvistkredsens hjemmeside.

Seneste