Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Studenterforeningens fredagstaler v/ Michael Broberg Palmgren

Foredrag — Videnskabeligt foredrag

Info

Date & Time:

Place:
H. C. Andersens Boulevard 35, 1553 København V, Danmark

Hosted by:
Studenterforeningen i samarbejde med Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat.

Cost:
Free

signup

Planterne vil dræbe dig

Planter er højt udviklede væsener, der bestemt ikke bryder sig om at blive spist, heller ikke af vegetarer. I køleskabet er løg, selleri og salatblade stadig sprællevende, og gør, hvad de kan, for at undgå deres skæbne. En beskyttet økologisk tilværelse i et drivhus passer planterne fint, hvilket forklarer, hvorfor de efter at have levet der heller ikke smager af noget.

Michael Broberg Palmgren er professor ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet. Palmgren har en kandidatgrad i Molecular Biology fra Københavns Universitet og har siden opnået både en Ph.D. i Plant Biochemistry fra Lunds Universitet, og graden af dr. scient fra Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer på Københavns Universitet. Til daglig forsker Palmgren i biologiske pumper i planter. Målet er at finde ud af, hvordan de fungerer, hvordan de reguleres og hvad deres fysiologiske funktion er.
Pumperne som studereres er bl.a. essentielle for planters næringsstofoptagelse, stresstolerance, sekretoriske processer (fx dannelse af cellevægge) og planters interaktion med omverdenen.

OBS: Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig via følgende link (begrænset antal billetter): https://royalacademy.formstack.com/forms/fredagstalerne

____________________________
Arrangementet afholdes i samarbejde med Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat.

Praktisk information:

Dørene åbner kl. 14.30 og lukkes klokken 15.01, hvor talen begynder. Talen er berammet til ca. 30-40 minutter, og efterfølges af uformel samvær i ovenliggende lokale, hvor Studenterforeningen og Carlsberg byder på øl og vand. Arrangementet slutter klokken 16.50.

Seneste