Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Studenterforeningens Torsdagstanker: Byen under udvikling

Debat — Debat

Info

Date & Time:

Place:
Studenterhusets "Main Hall"

Hosted by:
Studenterforeningen

Cost:
Free

signup

I januar i år blev Aalborg kåret som den 8. mest attraktive rejsedestination af New York Times. I den forbindelse udtalte direktøren for VisitAalborg, at kåringen var et resultat af de senere års byudvikling. Han mener at Aalborgs placering på listen er et bevis på, at byudviklingen er blevet forvaltet rigtigt. Men hvordan bestemmer man hvilken retning en bys udvikling skal gå? Og hvad er succeskriterierne for byudvikling; er det flere turister, færre hjemløse, klimavenlighed eller kan man rumme det hele? Det sætter vi i Studenterforeningen spørgsmålstegn ved til denne udgave af Torsdagstanker.

Panelet:
Ellen Højgaard Jensen er uddannet geograf og direktør for Dansk Byplan Laboratorium. Hun har en lang erfaring indenfor boligforhold og byudvikling, og deltager aktivt i debatten om hvordan fremtidens danske byer skal se ud. For tiden er hun aktiv i diskussionen om Københavns fremtid, og hvilke konsekvenser, muligheder og udfordringer ved forskellige udviklingsretninger i hovedstaden.

Mark Vacher er lektor på SAXO-instituttet på Københavns universitet og er specialiseret i urbanitet og urbane forhold. Hans forskning dækker bl.a. byplanlægning i forhold til industrialisering og afindustrialisering, men han har også været helt tæt på hjemmet og undersøgt domesticering af forskellige slags boligbyggeri.

Med #TorsdagsTanker-konceptet sætter vi fokus på samfundsrelevante emner i et tværfagligt videns- og debatkoncept. Med et kompetent panel af eksperter fra forskellige dele af et spændende felt søger vi, sammen med publikum, at blive klogere på emnet og hinanden. Tidligere emner har været: “Optimering”, “Elsker dig forevigt?” og “dit frie valg?”.
______________________________________________________

Praktisk information
Sted: Studenterhusets Main Hall (første sal)
Tid: 18.00-20.00

Kom gerne i god tid, da arrangementet starter kl. 18.01.

Efter arrangementet er der mulighed for at forsætte debatten i Studenterhuset’s bar.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Studenterhuset.

Seneste