Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Studenterforeningens #Torsdagstanker

Foredrag — Debatarrangement i hyggelige rammer

Info

Date & Time:

Place:
"Mail Hall", 1. sal
Studenterhuset
Købmagergade 52
1150 København K

Hosted by:
Studenterforeningen

Cost:
Free

signup

Studenterforeningen byder velkommen til det tredje arrangement i rækken #torsdagstanker den 17/5 2018 kl.18.00-20.00 i Studenterhusets “Main Hall”.

Denne gang stiller vi skarpt på lykke-begrebet og vi er nysgerrige på hvad, der gør os lykkelige, om vi overhovedet er lykkelige og om ulykke og lykke følges hånd i hånd. Vi har inviteret to eksperter, som i første runde vil belyse emnet fra hver deres faglige vinkel. Dernæst er ordet og debatten fri. Alt imens byder vi på en kold øl og lidt snacks.

De to eksperter er
Ellen Garne, som psykolog, men endnu mere relevant er hun stifter af www.swimout.dk. Ellen fortæller, at ”Udover mit psykologfaglige perspektiv på hvad lykke er og hvordan lykke næres og min indimellem svimlende glæde og lykke ved at svømme, har mit lykkeperspektiv været udfordret af et (fejlbehandlet) kranietraume i 2011, der de følgende år tvang mig igennem en sorgfuld proces med at lære mig selv at kende med en erhvervet hjerneskade. Det tog laaaang tid, men jeg synes jeg er ude på den anden side og klar til at forholde mig til begrebet lykke.” Ellen vil præsentere personlig indsigt og en vinkel, der fokuserer mest på den individuelle persons lykke.

Jørgen Scheel-Krüger er biolog og har beskæftiget sig med de processer i hjernen, som er forbundet med lykkefølelsen. Han vil tale om hvordan man kan træne sin hjerne til at blive lykkeligere. Jørgen præsenterer en mere ’videnskabelig’ vinkel, og måske kan han forsøge at afklare nogle af de biologiske og fysiske processer, som er forbundet med følelsen af at være lykkelig.

Med Torsdagstanker sætter vi fokus på samfundsrelevante emner i et nyt tværfagligt videns- og debatkoncept, der afholdes på Studenterhuset i København. Arrangement bliver tilbagevendende og vil to gange i løbet af semesteret bringe fremtrædende såvel som ukendte hjerner fra universiteter, erhvervsliv og kulturverdenen i spil med hinanden og publikum med kyndig hjælp fra vores moderator, Taus Toft Christiansen.

Vi glæder os til at se jer.
__________________________ _________________________

Praktisk information
Pris: Gratis
Sted: Studenterhuset (Main Hall på 1. sal)
Dato: 17. maj 2018
Tid: 18.00-20.00
Kom gerne i god tid, da arrangementet starter kl. 18.01

Seneste