Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Forelæsning

Talk: The Spiral of Time - Nutidig litteratur og musikalsk produktion af oprindelige folk i Chiapas, Mexico

billede:

Forelæsning — PhD Sarah Washbrook og den mexicanske musikere Damián Martinez vil diskutere nutidig litteratur og musikalsk produktion af oprindelige folk i Chiapas, Mexico

Info

Date & Time:

Place:
Union, Nørre Allé 7, Nørrebro

Hosted by:
CkulturA

Cost:
Free

Som en del af den Internationale Musik Festival Sonamos Latioamerica vil PhD Sarah Washbrook og den mexicanske musikere Damián Martinez, diskutere nutidig litteratur og musikalsk produktion af oprindelige folk i Chiapas. De kommer til at dele en vision om den oprindelige kultur, ikke som en artefakt fra fortiden, men som et dynamisk koncept præget af øjeblikke af tilpasning, når nye teknologier og skiftende politiske og kulturelle strømninger bidrager til cyklusser af innovation og renovering.

Sarah afsluttede en PhD i social, kulturel og politisk historie i Chiapas State i det sydlige Mexico, ved Oxford University. Hun har efterfølgende haft undervisnings- og forskningsstillinger ved St Antony’s College, Oxford, University College London og Københavns Universitet.

Hendes seneste forskningsprojekt undersøger udviklingen af skrift og litteratur på oprindelige sprog i Chiapas mellem 1940-2020.

Damián Martinez (MX) er medstifter af det mexicanske rockband Sak Tzevul (som senere optræder i Aula). Han spiller rockmusik med rødder i den oprendelig kultur.
Mere info om Sak Tzevul koncert: https://www.facebook.com/events/121040671068650/

Entré til forelæsning: gratis (med begrænset antal pladser, så kom i god tid).
Sprog: Engelsk

Efter konferencen vil vi have en kort Maya-ceremoni. Damián Martínez vil guide os gennem en symbolsk ceremoni for at repræsentere Mayafolkets forståelse af verden.

Seneste