Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Talks på Toppen - Den bedste behandling til bankende hjerter

Foredrag — På Københavns Universitet varmer vi op til den romantiske Valentines Day og sætter fokus på hjerterytmer. Hvordan arbejder hjertet? Hvad måles, når vi får et EKG? Hvad er hjerterytmeforstyrrelser, og hvad viser den nyeste forskning på området? Vi dukker ned i dykker ned i arbejdet med at behandle og forebygge hjerterytmeforstyrrelser, der kan lede til blodpropper i hjertet.

Info

Date & Time:

Place:
Mærsk Tårnet, Panum
Blegdamsvej 3B
2200 København N.

Hosted by:
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Cost:
125 DKK

signup

Talks på Toppen af Mærsk Tårnet

Cocktails, udsigt og inspirerende foredrag om sundhedsvidenskab på 15. etage af Mærsk Tårnet.
Talks på Toppen er en serie inspirerende foredrag om sundhedsvidenskabelig forskning, der bliver afholdt på 15. sal i Mærsk Tårnet. Arrangeret af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Den bedste behandling til bankende hjerter

På Københavns Universitet varmer vi op til den romantiske Valentines Day og sætter fokus på hjerterytmer. Tag din Valentines-date i hånden og hør, hvad der sker inden i dig, når du kan mærke dit hjerte banke. Når det gælder et hjertestop, er det vigtigste, at vi gør noget – og måske gælder det også for kærlighed.

Professor Nicole Schmitt forsker i hjerterytmer og giver en introduktion til sin forskning i, hvordan vores hjerter fungerer. Hvordan arbejder hjertet? Hvad måles, når vi får et EKG? Hvad er hjerterytmeforstyrrelser, og hvad viser den nyeste forskning på området?

Professor og overlæge Jesper Hastrups hjerte banker også for hjerterytmer og patienter. Han forsker i hjerterytmeforstyrrelser og arbejder til dagligt med hjertepatienter. Han dykker ned i arbejdet med at behandle og forebygge hjerterytmeforstyrrelser, der kan lede til blodpropper i hjertet.

I pausen vil der være mulighed for at få en snak med eller en autograf af forskerne, mens der serveres en kærligheds-eliksir, udviklet i samarbejde med vores naturmedicinske museum.

Foredraget er på dansk.

Praktisk information

Tid: torsdag den 7. februar 2019 kl. 19:00-21:00 (døre åbner kl. 18:45 – Hovedindgangen Blegdamsvej 3B)

Sted: Mærsk Tårnet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Bemærk: Kun adgang fra hovedindgangen på Blegdamsvej.

Pris: 125 kr. (inkl. drink)

Tilgængelighed: Der er elevatoradgang og fladt gulv alle steder i bygningen. Hvis du er gangbesværet eller kørestolsbruger, så informér os gerne på forhånd.

Transport: Hvis du er på cykel, kan du parkere i et af de mange cykelstativer på campusområdet. Bilister parkerer på Blegdamsvej, Nørre Allé eller anden nærliggende vej efter de der gældende regler. Bus 3A kører på Blegdamsvej (stoppested: Skt. Hans Torv eller Rigshospitalet Syd), og 6A på Tagensvej (stoppested: Rigshospitalet Syd).

Seneste