Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Talks på Toppen: Immunsystemet og vacciner - ven og drillepind

Foredrag — Hvorfor er vores immunsystem både en ven og en drillepind? Hvilke sygdomme har slået flest mennesker ihjel? Og hvordan virker en vaccine? Kom til Talks på Toppen om immunsystemet og vacciner og bliv klogere.

Info

Date & Time:

Place:
Mærsk Tårnet
Blegdamsvej 3B
2200 København N

Hosted by:
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Cost:
125 DKK

signup

Talks på Toppen af Mærsk Tårnet

Cocktails, udsigt og inspirerende foredrag om sundhedsvidenskab på 15. etage af Mærsk Tårnet.
Talks på Toppen er en serie inspirerende foredrag om sundhedsvidenskabelig forskning, der bliver afholdt på 15. sal i Mærsk Tårnet. Arrangeret af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Immunsystemet og vacciner 

Hvorfor er vores immunsystem både en ven og en drillepind? Hvilke sygdomme har slået flest mennesker ihjel? Og hvordan virker en vaccine? I vores talk om immunsystemet og vacciner stiller professor i immunologi og infektionssygdomme, Jan Pravsgaard, skarpt på, hvordan kroppens forsvar fungerer.

I den første del af talken vil Jan Pravsgaard give en introduktion til immunsystemet og det funktion og komme ind på, hvorfor viden om immunsystemet er afgørende for, at vi kan finde de rigtige donorer.

I anden del af talken tager vi fat på vaccinernes store betydning for vores sundhed. Hvordan virker de, og hvor langt er forskningen på området? Vi kommer også ind på, hvordan moderne forskning kan forudsige hvilke typer influenza, som vi hvert år håber at undgå med vaccinationer.

I pausen vil der være mulighed for at få en snak eller en autograf af forskerne, mens der serveres en drink. Der vil også være en alkoholfri variant 🙂

Foredraget er på dansk.

Seneste