Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

The Fall of the Wall 1989 - Datasprint 2019

Øvrige — Natten mellem den 8. og 9. november 1989 væltede folkemasserne Berlinmuren, hvilket førte til DDR’s sammenbrud og den kolde krigs ophør. Det er 30 år siden i år, og det markerer vi på Det Kgl. Bibliotek ved at afholde et datasprint, The Fall of The Wall 1989, i både Århus og København. Her kan du være med til undersøge begivenhederne op til murens fald ved hjælp af digitale metoder.

Info

Date & Time:

Place:
Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1

Hosted by:
Lars Kjær

Cost:
Free

signup

For at vise hvordan humanister og samfundsvidenskabsfolk kan blive skarpere til at bruge digitale kilder, sætter Det Kgl. Bibliotek i november fokus på et topaktuelt emne og afholder et datasprint. Emnet er 30-året for Berlinmurens fald i 1989, og datasprintet foregår i løbet af de samme døgn, hvor muren bogstaveligt talt faldt sammen, åbnede for fri adgang mellem Vest- og Østeuropa igen og afsluttede den kolde krig.

Vi inviterer deltagerne til en anderledes undervisningsaktivitet med hands on-brug af data, der dokumenterer de historiske begivenheder. Der bliver mulighed for undersøge og visualisere de historiske begivenheder på nye måder ved at anvende de digitale kilder. Underviserne giver en grundig introduktion både til den software, der skal bruges, og til Murens fald, og derefter arbejder deltagerne sammen i grupper om at løse opgaverne.

Datasprintet foregår i København og i Aarhus på Det Kgl. Bibliotek.

I København i Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1. Fredag 8. november og lørdag 9. november. Begge dage 10-17.

I Aarhus under Bogtårnet, Victor Albecks Vej 1. Fredag 8. november og lørdag 9. november. Begge dage 9-16.

Målgruppen er studerende og forskere inden for humaniora og samfundsvidenskab primært fra danske universiteter. Der kræves ingen særlige IT-kundskaber. Det vigtigste formål med datasprintet er at udbrede kendskabet til digitale kilder og software og dermed at vise, hvor anvendeligt det er for både humanister og samfundsvidenskabsfolk.

Tilmelding og flere oplysninger om programmet på datasprint.kb.dk/registration/

Tak til Wilson Center Digital Archive, Aarhus Universitet og Københavns Universitet, som støtter arrangementet.

For flere oplysninger om Datasprint 2019 kontakt gerne
informationsspecialist Lars Kjær på lakj@kb.dk eller 9132 4613 (direkte nummer).

Seneste