Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Konference

Thøger Nielsen Konference om Skat og Fremtiden

billede: Ukendt

Konference — FIRE – Fiscal Relations Research Group, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, har hermed fornøjelsen af at invitere alle skatteentusiaster, herunder studerende, forskere, praktikere og offentlige virksomheder mv. til årets Thøger Nielsen Konference, hvor vi samtidig fejrer 70-års jubilæet for professor Thøger Nielsens opnåelse af den juridiske doktorgrad.

Info

Date & Time:

Place:
Søndre Campus, Alf Ross Auditoriet, 3. sal, lokale 9A.3.01, Njalsgade 76, 2300 København S.

Hosted by:
WELMA/FIRE – Fiscal Relations Research Group, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet

Cost:
Free

FIRE – Fiscal Relations Research Group, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, har hermed fornøjelsen af at invitere alle skatteentusiaster, herunder studerende, forskere, praktikere og offentlige virksomheder mv. til årets Thøger Nielsen Konference, hvor vi samtidig fejrer 70-års jubilæet for professor Thøger Nielsens opnåelse af den juridiske doktorgrad.

Professor Thøger Nielsen havde en særlig interesse for udfordringerne i påvirkningen mellem international og dansk ret, og mellem ældre og nyere ret. Hans arbejde bar præg af en enorm juridisk viden og ikke mindst videnskabelig fantasi, som har haft en vigtig betydning for dansk retsvidenskab. I skatteretten så og beskrev han den klassiske konflikt mellem individ og kollektiv, hvilket gjorde ham til en aktiv debattør i den offentlige og faglige debat om problemer af samfundsmæssig betydning med særlig fokus på borgernes retssikkerhed i udviklingen.

Som en hyldest til 70-års jubilæet for hans doktordisputats fejrer vi ham med en konference om Skat og Fremtiden torsdag den 28. oktober 2021, klokken 13-17.

Konferencen foregår med fysisk tilstedeværelse, og FIRE er efter konferencen vært for let mad og drikke for at fejre, at vi atter kan mødes til fagligt og socialt samvær.

Konferencen sætter fokus på to temaer:

  1. Skat og den grønne omstilling, med oplæg på dansk, som handler om, hvordan skatteretten og incitamenter kan flytte den grønne omstilling fra alene at være agtværdige programerklæringer til rent faktisk at blive ført ud i livet og blive attraktivt at investere i, og
  2. Tax & Technology, med foredrag på engelsk, som handler om, hvordan teknologi som kunstig intelligens, robotics og machine learning både kan være med til at hjælpe borgerne på skatteområdet, men også kan udgøre en stor risiko for deres retssikkerhed.

Se program her.

Konferencen er gratis og alle er meget velkomne, men I bedes tilmelde jer senest den 27. oktober 2021 kl. 12.00 her

 

Seneste