Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Tidens Bøger med Tom Buk-Swienty

Foredrag — Bestsellerforfatteren fortæller om sin anmelderoste 'Safari fra helvede'. På scenen medvirker også museumsinspektør Jesper Kurt-Nielsen. Ordstyrer og vært er historiker og DR-vært Cecilie Nielsen.

Info

Date & Time:

Place:
Nationalmuseet, Prinsens Palæ, Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
150 kr.

signup

Mød bestsellerforfatter Tom Buk-Swienty og hør om hans anmelderoste ‘Safari fra helvede’, der udspiller sig i det østlige Afrika under første verdenskrig, hvor en gruppe unge danske mænd kommer til at spille en afgørende rolle i en krig, der ikke er “deres”.

På scenen medvirker også museumsinspektør Jesper Kurt-Nielsen, der til daglig bl.a. har ansvaret for Nationalmuseets afrikanske samling. Ordstyrer og vært er historiker og DR-vært Cecilie Nielsen.

Der er noget foruroligende aktuelt over Tom Buk-Swientys nye dramatiserede fortælling fra første verdenskrig, hvor de europæiske nationer sitrer af geopolitiske spændinger, og hvor tyskerne koloniserer i Afrika med militæraktioner, der tangerer til folkedrab. Her udruller Tom Buk-Swienty beretningen om 30 unge sønderjyder, der i 1915 kommer i tysk krigstjeneste og bliver sendt på en hemmelig mission til Tysk Østafrika (i dag Tanzania, Rwanda og Burundi).

Kamufleret som et dansk handelsskib under dansk flag og med opdigtede danske identiteter, skal de unge mænd på en sand helvedesrejse for at komme den nødstedte tyske krydser SMS Königsberg og dens 330 mand store besætning til undsætning med ammunition, maskingeværer, krudt, medicin og sprut.

For Königsberg ligger som en prop i en flaske i et afrikansk floddelta, og ved deltaets udmunding venter engelske orlogsfartøjer for at forhindre Königsberg i at slippe ud.

De sønderjyske mænd bliver kastet ud i en voldsom og blodig krig mod englænderne, der under øverstbefaling fra deres flådeadmiral Winston Churchill har sat alle sejl ind på at få ram på Königsberg. Og ikke mindst på skibets berygtede kommandant Paul von Lettow-Vorbeck, der var skyld i adskillige engelske handelsskibe og flådefartøjers undergang.

Baseret på dagbøger fra den danske fyrbøder Nis Kock, unik fotodokumentation og arkivmateriale fra både Danmark, England og Tyskland, kommer læseren helt tæt på begivenhederne og bliver vidner til et stykke vild verdenshistorie fra et fjernt hjørne af verdenskrigen.

Der er mulighed for at købe ‘Safari fra helvede’ efter arrangementet, hvor Tom Buk-Swienty signerer bøger.

Tid: 3. November kl.17.00-18.00

Sted: Nationalmuseet, Prinsens Palæ, Ny Vestergade 10, 1471 København K

Pris: 150kr. Billetten gælder også som almindelig entrébillet til museet.

Foto: Nationalmuseet

Bemærk, at museets udstillinger lukker kl. 17.

Tidens Bøger præsenteres i samarbejde med AOF Storkøbehavn

Seneste