Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Tilbage til Tour'en med Leth og Mader

Foredrag — Det ikoniske makkerpar, der gjorde Tour de France til en dansk TV-begivenhed, ser tilbage på de gyldne sportsdage. De får besøg af tidligere cykelrytter Ole Ritter.

Info

Date & Time:

Place:
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
350 kr. (275 kr. for NATKLUB-medlemmer)

signup

Det ikoniske makkerpar, der gjorde Tour de France til en dansk TV-begivenhed, ser tilbage på de gyldne sportsdage. De får besøg af tidligere cykelrytter Ole Ritter.

Det ikoniske makkerpar, der gjorde Tour de France til en dansk TV-begivenhed, ser tilbage på de gyldne cykelsportsdage. De får besøg af en særlig gæst – tidligere cykelrytter Ole Ritter.

I 14 år lagde Jørgen Leth og Jørn Mader lydsporet til Tour de France. De kan i dag tage æren for, at Tour’en blev et tilbagevendende højdepunkt i de danske tv-stuer, og at danskerne følte sig naturligt hjemme blandt ryttere som Indurain, Jalabert, Zabel, Pantani, Virenque og Ullrich.

Mens vi heppede på Kyllingen fra Tølløse og Ørnen fra Herning, tog Leth og Mader cykelsporten helt ned i gear i poesiens landskab og fik den højt op at flyve i myternes verden.

Denne aften på Nationalmuseet varmer vi op til, at verdens største cykelløb bliver indledt med tre etaper på dansk jord. Kommentator-makkerparret tager en tur ned ad mindernes allé sammen med forfatter og cykelsportsekspert Tonny Vorm.

Undervejs får de selskab af den legendariske enkeltstartsmester, Ole Ritter, der blev udødeliggjort i Jørgen Leths dokumentarfilm ‘Stjernerne og vandbærerne’ fra 1974. Ritter har både vundet VM-medaljer i landevejscykling, kørt Tour de France og deltaget ni gange i Giro d’Italia.

Praktiske informationer:
Dørene åbner kl. 18.15.
Pladserne er IKKE nummererede.
Der vil være salg af mad og drikke fra kl. 18.15-19.00. I pausen sælges der drikkevarer. Drikkevarer må gerne medbringes i salen.

Foredragsmenu:
Du kan med fordel bestille mad og drikke på forhånd og få 50,-kr rabat.

Nyd en lækker varm grillet panini med håndskåret landskinke og ost og vælg enten, en læskende økologisk most, en kold øl eller et glas vin fra baren. Din pris 100,- (Obs: Vi tilbyder selvfølgelig altid et godt vegetarisk alternativ)

Bestil din foredragsmenu her: https://billet.natmus.dk/events/maaltidsbillet-tilbage-til-tour-en-med-leth-og-mader

Foto: Nationalmuseet.

Pris: 350 kr (NATKLUB: 275 kr)

Seneste