Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Forelæsning

Tiltrædelsesforelæsning om Remote Sensing of the Environment

Forelæsning — Rasmus Fensholt er ansat som professor i Remote Sensing på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet. I 15 år har han arbejdet med data fra satellitter, og udnævnelsen til professor skal styrke universitets førerposition i Danmark

Info

Date & Time:

Place:
Øster Voldgade 10, i Auditorium B.

Efterfølgende er der reception.

Hosted by:
Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Cost:
Free

Rasmus Fensholt er udnævnt til professor i Remote Sensing på Københavns Universitet.

I 15 år har han arbejdet med data fra satellitter, og udnævnelsen til professor skal styrke universitets førerposition i Danmark inden for brugen af data fra jordobservations-satellitter til kortlægning af naturressourcer.

På Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning arbejder Rasmus Fensholt med tidsserier af data fra satellitter, der har fokus rettet mod jorden. I 15 år har han fulgt udviklingen i jordens vegetation og været vidne til en rivende udvikling i mulighederne for brug af disse data – fra de første satellitbilleder blev taget og til i dag.

Det arbejde har gjort ham klogere på samspillet mellem klimafaktorer og den menneskelige adfærd. En viden, der er vigtig for effektivt at kunne forvalte jordens ressourcer og forudsige og imødegå konsekvenserne af klimaforandringer i fremtiden.

Læs mere om Rasmus Fensholts arbejde

Seneste