Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Togtet – på rejse i vikingernes verden

Foredrag — Mød viking-eksperterne Jeanette Varberg og Peter Pentz

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
135 kr. Pris med NATKLUB-kort 75 kr.

signup

Historiker og DR-vært Cecilie Nielsen har fordybet sig i et udvalg af tidens bedste danske bøger om fortiden. I en ny samtalerække på Nationalmuseet møder hun forfatterne bag udgivelserne i selskab med museets eksperter.

Mange drømmer om at være fluen på væggen under skelsættende historiske begivenheder – og måske kravle ind i hovederne på dem, der ændrede historiens gang. Nu kan du møde de forfattere, som gør vores fortid spillevende i samtale med de eksperter, der fordyber sig i stoffet til dagligt.

Efter samtalerne er der bogsignering, hvor bøgerne sælges med en særlig rabat.

Entré: 135 kr. Med NATKLUB-kort 75 kr.
Da arrangementerne finder sted udenfor museets almindelige åbningstid, kræves der ikke særskilt museumsbillet.

Billetter kan købes på: https://billet.natmus.dk/foredrag-og-debat/togtet-paa-rejse-i-vikingernes-verden

Samtalerækken ’En sindssyg god historie’ præsenteres i samarbejde med AOF Storkøbenhavn.

Cecilie Nielsen er historiker. Hun har været en del af ekspertpanelet i ’Historiequizzen’ på DR K og vært på en række podcasts og programmer på DR’s kanaler.

Kommende bogarrangementer:

Margrete 1.
Mød Anne Lise Marstrand-Jørgensen og seniorforsker Vivian Etting

Dronning Margrete 1. (1353-1412) var en enestående kvinde. Hun ændrer historiens gang på slagmarken – og især ved forhandlingsbordet. Dette efterår kan du opleve Margrete den 1. i biograferne portrætteret af Trine Dyrholm. Men du kan også komme under huden på hende i Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste historiske roman fra 2020.

I samtale med Nationalmuseets Vivian Etting, der i mere end 30 år har forsket i den første danske dronnings historie, belyser Anne Lise Marstrand-Jørgensen denne eftermiddag, hvad vi kan lære af Margrete 1. i dag.
30. september kl. 17-18. 135 kr. NATKLUB-kort 75 kr.  

Efter åndemaneren 
Mød Kim Leine og museumsinspektør Peter Andreas Toft.

Da præsten Hans Egede og danske handelsmænd koloniserer Grønland i 1721 begynder en mørk historie om de danskere, som ødelægger den grønlandske sjæl med brændevin, overgreb og biblen. Den fortælling udfolder Kim Leine i den anmelderroste Grønlandstriologi, som begynder med ‘Profeterne i Evighedsfjorden (2015). Nu udkommer den sidste roman ‘Efter åndemaneren’. Kim Leine får selskab af museumsinspektør i Activating Arctic Heritage, Peter Andreas Toft.
28. oktober kl. 17-18. Pris: 135 kr. NATKLUB-kort 75 kr. 

I morgen bliver bedre 
Mød Karoline Stjernfelt og seniorforsker Ulla Kjær

I flere år har Karoline Stjernfelt arbejdet på linjerne til tegneserieværket om danmarkshistoriens mest saftige royale trekantsdrama. Affæren mellem Christian 7., dronning Caroline Mathilde og livlægen Struensee. Første bind med undertitlen ‘Kongen’ udkom i 2015. Om bind 2 ’Dronningen’ skriver Politiken ”imponerende hovedværk i dansk tegneseriekunst”. Tredje og sidste bind ’Lægen’ har vi stadig til gode, men denne eftermiddag kan du høre Karoline Stjernfelt og seniorforsker Ulla Kjær tale om myterne og sandhederne om den skandaleramte dronning Caroline Mathilde.
18. november kl. 17-18. Pris: 135 kr. NATKLUB-kort 75 kr. 

Foto: Ulrik Jantzen

Seneste