Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Torsdagstanker - Elsker dig for evigt?

Debat — Overser vi som individer i tosomheden også mulighederne og er vi blevet for kræsne? Stiller vi for mange krav til enten en partner vi har eller endnu ikke har mødt? Hvordan jagter vi i det hele taget den eneste ene? Spørgsmålene er mange og vi stiller skarpt på emnet med et kvalificeret panel!

Info

Date & Time:

Place:
Studenterhuset
Købmagergade 52, 1150 København K

Hosted by:
Studenterforeningen

Cost:
Free

Studenterforeningen byder velkommen til det andet arrangement i rækken af #torsdagstanker.

Studenterforeningen har kærlighed på hjernen og vi vil gerne gå dybere ind i hvordan vi danskere har det med kærligheden. Inden for de sidste tyve år er der sket enormt meget i jagten på den eneste ene; datingapps er i stor grad blevet en udbredt måde at søge efter kærligheden – uanset om det blot er for en aften eller om det er for evigt. Overser vi som individer i tosomheden også mulighederne og er vi blevet for kræsne? Stiller vi for mange krav til enten en partner vi har eller endnu ikke har mødt? Spørgsmålene er mange og vi stiller skarpt på emnet med et kvalificeret panel:

Præst og cand.phil i retorik Helene Dam har været sognepræst i en af Københavns smukkeste kirker i mere end 30 år. Holmens kirke. Den er populær at blive gift i og Helene ved et og andet om kærligheden i kirkens rum. Hun har stærke holdninger til vores forelskelses- og kærlighedskultur i vores samtid og til Berlingske har hun i marts udtalt: »Mange er mere optaget af forelskelsen end kærligheden. Vi vil blændes og have ægtefællen til at sætte os i godt humør. Hele tiden. Men det er forelskelse og ikke kærlighed. For kærligheden viser sig, når vi ser den andens mindre flatterende sider og så alligevel elsker.« Det er ikke kun kærligheden mellem to mennesker, der optager Helene – også kærligheden og næstekærligheden især i samfundet, kunne godt trænge til lidt opmærksomhed.

Vigga Wagtberg er terapeut og har klinik i det indre København. I klinikken har Vigga samtaler med par om emner som: forskellen på mænds og kvinders følelsesliv, konflikt-håndtering, relationsdynamikker, seksualitet, kærlighed, sammenhængen mellem adfærd og følelseslivet og de følelsesmæssige baggrunde for at en relation udvikler afstand eller nærhed. Vigga er derudover medlem af Mensa og er aktiv i foreningen som frivillig mentor for nye medlemmer, der søger hjælp til at håndtere kombinationen af høj intelligens og sensitivitet.

Forfatter og debattør Jakob Olrik har enorm viden inden for sexologi og arbejder hele tiden på udbredelsen af emnet. I fællesskab med Joan Ørting oprettede Jakob i 2006 sexolog- og parterapiuddannelsen i Villa Wilder på Christianshavn. Det var Jakobs hovedmål at udbrede viden om sexologi og sætte danskernes seksualitet på dagsordenen. Gennem flere foredrag og bøger turnerer Jakob landet tyndt og får danskere i snak om det svære emne: SEX. Særligt bogen ’Natsværmer’ fra 2016 gav stor opmærksomhed. Jakob er derudover en kendt person i medieverdenen og udbreder sin viden på sin egen blog og som debattør på medier som Euroman, Politiken, Jyllandsposten, Radio 24/7 osv.

Med Torsdagstanker sætter vi fokus på samfundsrelevante emner i et nyt tværfagligt videns- og debatkoncept, der afholdes på Studenterhuset i København. Arrangement bliver tilbagevendende og vil to gange i løbet af semesteret bringe fremtrædende såvel som ukendte hjerner fra universiteter, erhvervsliv og kulturverdenen i spil med hinanden og publikum med kyndig hjælp fra vores moderator, Taus Toft Christiansen.

Vi glæder os til at se jer.

Seneste