Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Vi er alle ensomme

Foredrag — Alle møder ensomheden igennem tilværelsen. Men er det den forbigående ensomhed, gæsten, eller den mere vedvarende, indflytteren? Og kunne vi forestille os, at der findes sådan noget som smuk ensomhed?

Info

Date & Time:

Place:
Hans Tausens Kirke
Halfdansgade 6
2300 København S

Hosted by:
Studentermenigheden i København

Cost:
Free

Foredrag med kaospilot Frederik Svinth kl. 19.45.

Forinden er der temagudstjeneste ved studenterpræst Inger Lundager kl. 19. Det er muligt blot at deltage i den ene del af arrangementet og begge dele er gratis.

Studentermenigheden inviterer til foredrag med Frederik Svinth, der vil tage et grundigt kig på ensomhedens mange ansigter og hvad vi kan gøre for at bekæmpe den, når den fortjener sparket.

Der bliver snakket om en ensomhedsepidemi i vores samfund. Men er der virkelig mere ensomhed i dag, end der var for 30 år siden? Hvorfor lader ensomheden til at fylde mere, end den gjorde tidligere? Hvad kan vi hver især gøre for at bekæmpe ensomheden? Ensomhed skal ikke ses som en sygdomstilstand, fordi stort set alle oplever den fra tid til anden. Den er derimod en alarmklokke, der fortæller os, at der på en eller anden måde er noget galt med vores relationer til dem omkring os. Der er noget vi bør og skal tage os af. Ensomhed er nemlig ikke kun den store kliniske ensomhed, som få, hårdt ramte kæmper med og Frederiks foredrag tager fat på den ensomhed, som alle oplever på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Foredraget tager udgangspunkt i Frederik Svinths eget møde med ensomheden, og han vil komme med sit bud på, hvad vi hver især kan gøre for at bekæmpe ensomheden, både vores egen og hos dem vi holder af. For vi skal nemlig alle tage ansvar, ikke kun for os selv, også for hinanden.

Seneste