Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Vin og Videnskab: Dansk ekspeditionshistorie 2

Foredrag — Fire førende forskere fortæller beretninger om dansk ekspeditionshistorie i anledning af udgivelsen af det monumentale trebindsværk Dansk Ekspeditionshistorie.

Info

Date & Time:

Place:
Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København K. Bygning 34.0.01.

Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum

Cost:
110-150 kr.

signup

PETER ANDREAS TOFT Arkæolog, ph.d. i eskimologi og arktiske studier
MIRIAM KOKTVEDGAARD ZEITZEN Antropolog, ph.d.
MILLE GABRIEL Antropolog, forhistorisk arkæolog
MARTHA ANN FLEMING (UK) Museolog, videnskabs- og samlingshistoriker

Vi gentager succesen fra sidste års udsolgte ”Dansk Ekspeditionshistorie” med endnu en aften i anledning af udgivelsen af det monumentale trebindsværk Dansk Ekspeditionshistorie.

Værket gennemgår en lang række af de mest markante danske (eller danskledede) videnskabelige ekspeditioner over de sidste flere århundreder, og vi har inviteret tre af hovedforfatterne til værket til at fortælle beretningerne om nogle af de mest spændende af ekspeditionerne.

Peter Andreas Toft skal berette om Konebådsekspeditionen til Østgrønland (1883-1885), Miriam Koktvedgaard Zeitzen om den 3. Danske Centralasiatiske Ekspedition (1947-1954) og Mille Gabriel om Frederik Liebmanns botaniske ekspedition til Mexico (1840-1843).

Desuden vil Martha Ann Fleming fortælle om Statens Naturhistoriske Museums “Herbarium C”, der indeholder planter indsamlet i store dele af verden over 400 år. Hvad har samlingen af global kulturel betydning, og hvad siger den om vores fortid som kolonimagt?

Til arrangementet serveres et glas vin (inkluderet i prisen).

NB: Martha Flemings foredrag vil være på engelsk, resten på dansk.

Seneste