Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Vin og Videnskab: Danske nobelprismodtagere

Foredrag — Hør nobelprismodtager Morten Meldal fortælle om sin banebrydende forskning og videnskabshistoriker Helge Stjernholm Kragh fortælle om tidligere danske nobelprismodtagere.

Info

Date & Time:

Place:
Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København K. Bygning 34.0.01.

Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum

Cost:
110-150 kr.

signup

MORTEN PETER MELDAL Nobelprismodtager, kemiprofessor, centerleder
HELGE STJERNHOLM KRAGH Videnskabshistoriker, professor emeritus, forfatter

I oktober 2022 modtog professor Morten Meldal Nobelprisen i kemi. Det var første gang i et kvart århundrede, at en dansker har modtaget en nobelpris inden for de naturvidenskabelige kategorier. I dette foredrag skal Morten Meldal fortælle om sit banebrydende arbejde med såkaldt klik-kemi, som han blev tildelt prisen for. En metode, der på enkel vis har gjort det muligt at ”lime” molekyler sammen og har stor anvendelse inden for medicinalforskning. Desuden skal vi høre om, hvad det indebærer at blive nobelprismodtager, inklusiv en tur til Stockholm.

Derudover vil en af Danmarks mest prominente videnskabshistorikere, Helge Stjernholm Kragh, der har modtaget talrige danske og internationale hædersbevisninger for sin videnskabshistoriske formidling, fortælle om de tidligere danske nobelprismodtagere inden for de tre kategorier Fysik, Kemi og Fysiologi eller Medicin.

Til arrangementet serveres et glas vin i pausen (inkluderet i prisen).

Se mere her.

Seneste