Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Vinterferie på Medicinsk Museion

Øvrige — I uge 7 byder Medicinsk Museion inden for til et tætpakket program med aktiviteter for hele familien. Besøg konservatorens værksted og kom med på omvisninger for både store og små.

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62
1260 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
Free

signup

Konservatorens værksted
Træd ind i konservatorens værksted. Tag kittel og hvide handsker på. Så, nu er du klar til at prøve konservatorens håndværk. Museets sarte genstande skal renses med teknikker, der kræver snilde og koncentration. Konservatoren skal registrere dem, så de kan findes frem og bruges i en udstilling om 100 år. Til sidst skal de pakkes forsigtigt, så de bliver bevaret for eftertiden. Konservatorens arbejde er alsdigt og udfordrende, og den gode konservator har både godt håndelag og kreative ideer.

I workshoppen Konservatorens værksted kan hele familien undersøge museets unikke genstande og prøve kræfter med konservatorens arbejde.

Konservatorens værksted egner sig til børn fra 7 år og deres voksne.

Børneomvisning
Kom med på en børneomvisning, der kigger nærmere på krop, knogler og kranier. Hvordan ser kroppen ud under huden, hvorfor har mennesket knogler og hvordan ser et sygt hjerte egentlig ud? Gå med i lægens fodspor og få svar på mange flere spørgsmål om den fascinerende menneskekrop. Sammen går vi på opdagelse i museet. Det kan være lidt uhyggelig, men dybest set handler det bare om dig og mig. Under omvisningen indsamler børnene klistermærke-”kropsdele” til deres egen samling af mennesket.

Børneomvisningen egner sig bedst til børn 7-12 år og deres voksne.

Omvisning
Kig ind i kroppen, kom tæt på levende bakterier og hør om historiens vigtigste lægevidenskabelige opdagelser og teknologiske opfindelser. Få indblik i udviklingen af lægevidenskabens kropsopfattelser og sygdomsforståelser fra antikken til genetikken.

Omvisningen egner sig bedst til børn over 15 år og voksne.

Praktisk information
Museet er åbent tirsdag-fredag 10-16, lørdag og søndag 12-16.

Vinterferieprogram alle dage:
Kl. 12.15-13: Børneomvisning
Kl. 13-15: Konservatorens værksted
Kl. 13: Omvisning på dansk
Kl. 14: Omvisning på engelsk

Alle aktiviteter er gratis, når entréen til museet er betalt.

Seneste