Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Seminar

Virksomheders grønne markedsføring v/ Advokat Flemming Pristed

Seminar — Center for Markeds- og Erhvervsret (CME) morgenseminar om virksomheders grønne markedsføring v/ Advokat Flemming Pristed.

Info

Date & Time:

Place:
Det Juridiske Fakultet, Pejsestuen (Atriet under trappen), stuen, lokale 7A.0.16, Njalsgade 76 2300 København S

Hosted by:
Center for Markeds- og Erhvervsret (CME)

Cost:
Free

signup

Baggrund
Den grønne omstilling medfører nye forretningsmuligheder. Men den medfører også juridiske dilemmaer, herunder spørgsmål om hvor grøn en indvirkning et produkt har på miljø eller klima, og hvordan den indvirkning bliver kommunikeret. Produkter kan hermed blive fremstillet mere “grønne”, end de egentlig er, og her opstår risikoen for “greenwashing”. I Danmark har man set et stigende antal sager om netop greenwashing de seneste år. EU-Kommissionen fremsatte i marts i år et forslag til et nyt direktiv om ”grønne påstande” (Green Claims Directive), som har til formål at beskytte forbrugere mod virksomheders vildledende påstande om miljøfordele ved produkter og tjenesteydelser samt gøre grønne påstande pålidelige, sammenlignelige og verificerbare i hele EU. Seminaret giver et overblik over de nye regler og virksomhedernes udfordringer og muligheder på dette område, og seminaret berører også spørgsmålene om greenwashing i den finansielle sektor.

Om oplægsholderen
Flemming Pristed er advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten og rådgiver danske og internationale klienter om den finansielle lovgivning og bæredygtighed (ESG). Flemming har desuden en mangeårige erfaring som General Counsel og in-house advokat og er medforfatter til lærebogen Bæredygtighedsret (Djøf Forlag).

Tilmelding
Alle er velkomne. Tilmelding senest mandag den 13. november 2023 kl. 12.00 via denne tilmeldingsformularer

Seneste