Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Watchtalk - Er der moderne slaveri bag din skærm?

Foredrag — Kom med, når det undersøgende medie Danwatch fortæller, hvordan fattige migrantarbejdere fratages deres pas og udsættes for gældsslaveri og tvangsarbejde, mens de producerer europæisk elektronik, som kan ende i din telefon eller computer.

Info

Date & Time:

Place:
Nørregade 18, København K

Hosted by:
Danwatch

Cost:
Free

signup

Til fyraftensmøde på Danwatch d. 31. oktober vil journalist Nikolaj Houmann, der står bag undersøgelsen ‘Tvangsarbejde bag din teknologi’, fortælle om sine oplevelser med at afsløre moderne slaveri i Malaysia, og gå i dybden med problemstillingen. Dette gør han sammen med arbejdsrets-aktivist Andy Hall og lektor emeritus på CBS Peter Wad.

Andy Hall er med på en Skype-forbindelse fra Malaysia. Han vil give os et indblik i, hvordan Malaysias høje økonomiske vækst er opstået på baggrund af brugen af millioner af ofte groft udnyttede migrantarbejdere. Derudover vil han fortælle os, om de ansvarlige europæiske virksomheder har gjort tilstrækkeligt for at hjælpe de migrantarbejdere, der har været strandet uden pas og papirer i Malaysia, siden de begyndte at protestere mod deres arbejdsforhold.

Desuden har vi besøg af lektor emeritus fra CBS, Peter Wad, som med udgangspunkt i sin egen forskning kommer til at fortælle, hvor svært at det er at sikre faglige rettigheder blandt dem, som producerer de telefoner, computere og gadgets, som vi omgiver os med til daglig.

Der vil være gratis kaffe, te, øl, vand og snacks.

Dørene åbner 16.30. Adgang er gratis, men du skal trykke deltager på facebook-begivenheden, så vi ved hvor mange, der deltager: https://www.facebook.com/events/2429360017300898/ .
Hvis du ikke har facebook, kan du også skrive en mail til amm@danwatch.dk

Læs undersøgelsen ’Tvangsarbejde bag din teknologi’ her:
https://danwatch.dk/undersoegelse/tvangsarbejde-bag-din-teknologi/

Seneste