Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Evolutionsteorien fylder rundt

Den ægte Kronprins Frederik og en knap så ægte Charles Darwin var med til åbningen af ny evolutionsudstilling på Zoologisk Museum

For 200 år siden blev Charles Darwin født. 50 år senere udgav han sit revolutionerende værk ‘Om Arternes Oprindelse’ om evolutionsteorien. For at fejre dette dobbeltjubilæum åbnede Zoologisk Museum onsdag den 4. februar den nye udstilling ‘Evolution’, der er blevet til i samarbejde med Aarhus Universitet.

Hovedpersonen selv var af naturlige årsager ikke personligt til stede ved åbningen, men museet havde sørget for en dobbeltgænger. Han fik selskab af blandt andre Kronprins Frederik samt videnskabsminister Helge Sander og undervisningsminister Bertel Haarder.

Da åbningstalerne var overstået, kunne gæsterne frit gå rundt og kigge på udstillingen og samtidig slukke tørsten i øl fra det ateistiske bryggeri Djævlebryg som havde premiere på den nye Darwin-inspirerede øl, OriginAle – Darwinian IPA.

Som så mange andre darwinister ønskede bryggeriet også at benytte lejligheden til at slå et slag mod den religiøse skabelsesteori Intelligent Design. Bryggeriets slogan er på de nye OriginAle således ændret til ‘Intelligent designede øl’.

»Det eneste sted der findes intelligent design, er i menneskets verden, og OriginAle er ingen undtagelse,« forklarer bryggeriet i en pressemeddelelse.

Udstillingen ‘Evolution’ er placeret i Oceanhallen hvor kun de to store hvalskeletter på væggen vidner om hallens tidligere indhold. Udstillingen vil fremover være en permanent del af Zoologisk Museum.

mbt@adm.ku.dk

Seneste