Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Få digte med Uniavisen

DIGTE BORTGIVES TIL VÆRDIGT TRÆNGENDE - Vi har fire gode, aktuelle digtsamlinger. Og du må få én.

Om Olga Ravns digtsamling, ‘Jeg æder mig selv som lyng’, skrev vores jævnt hen begejstrede anmelder, Anna Sidsel Andersen:

»Selv om sproget til tider skubber læseren på afstand er Jeg æder mig selv som lyng absolut et stærkt korpus af digte, der for hver læsning gradvis åbner sig, lukker læseren ind i en krops og et sinds søgen efter sig selv, en søgen efter at kommunikere kroppen og et forsøg på at få kroppen ud af ordene, ud af rollen som sjælehylster og ud i verden. Og så rummer digtsamlingen også en masse andet; farver, nysgerrigt voks, pædofililære og en Tove Ditlevsensk pigerest.«

Og om Julie Sten-Knudsens ‘Hjem er en retning’ skrev vores anden anmelder, Henny Hagerup:

»Generelt beskriver Julie Sten-Knudsen situasjoner og følelser, av frustrasjon, av lengsel, av søken, av oppgitthet – som ofte er gjenkjennelige, originale og velformulerte. Haken ligger i at det som kjennes ut som hensikten, budskapet – kolliderer med tekstenes konstruksjon.«

Spændende, ikke?

Begge anmeldere har altså – selv om de har fået meget igen – skullet slås lidt med digtsamlingerne, sådan rent sprogligt.

Det kan du også gøre: Vi giver to eksemplarer af henholdsvis ‘Jeg æder mig selv som lyng’ og ‘Hjem er en retning’ til vores digtivrigste læsere. Hvis du vil have Olga Ravn-digte skal du skrive det latinske ord for ‘brystvorte’ på vores Facebook-væg. Hvis du vil have Julie Sten-Knudsen, skal du skrive, hvilken retning Vordingborg ligger i forhold til Gilleleje. Først til mølle, to af hver.

(Hver deltager kan kun få én samling).

Seneste