Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Få en cykel og hjælp afrikanske studerende

WIN-WIN - Danske universitetsstuderende kan snart få sig en gratis cykel og samtidig hjælpe afrikanske studerende. Virksomhedsreklamer på cykelstellets trekant finansierer gildet. En KU-studerende har udtænkt det snedige koncept.

Afstanden mellem skole og hjem kan være en barriere for, at afrikanske unge får en uddannelse. Det problem vil 22-årige Emil Wilk, der studerer Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet, gerne være med til at løse.

Derfor har han opfundet konceptet og startet reklamebureauet FreeBikes, som må siges at være et ægte win-win projekt.

Et gratis ulandsbidrag

Danske studerende får en gratis cykel i et år, hvorefter cyklerne bliver sendte til Senegal og Ghana. Her bliver de blandt andet givet til kvindelige gymnasielever, der bor i landsbyer, som ligger langt væk fra en skole.

Samtidig får danske virksomheder mulighed for at reklamere socialt ansvarligt, bæredygtigt og billigt – 3.600 kroner for en cykel i et år.

Det skåner også miljøet at tage cyklen i stedet for bil eller bus. Og danske studerende får en helt gratis mulighed for at give et ulandsbidrag.

»FreeBikes’ overordnede vision er at gøre verden til et bedre sted at leve gennem socialt ansvarlige reklamekoncepter,« siger Emil Wilk om projektet.

Cyklende reklamesøjler

De studerende bliver nok en form for mobile reklamesøjler, men de risikerer dog ikke at drøne rundt i København og reklamere for noget, de ikke kan stå inde for, som et våbenfirma, et multinationalt firma, eller hvad man nu er imod.

»Alle studerende bliver spurgt, inden vi indgår den endelige aftale. Og nogle virksomheder indgår vi slet ikke aftaler med,« siger Emil Wilk.

I første omgang er det universitetsstuderende i landets tre største byer, København, Århus og Odense, som har mulighed for at få en gratis cykel. FreeBikes kommer ud på universiteterne i løbet af foråret og afholder cykeluddelings-events.

Der er rift om de gratis cykler. Allerede nu har FreeBikes flere tilmeldte studerende end cykler, så det er med at være hurtig.
Bestil en gratis cykel her.

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste