Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Få overblik over dagens SU-historier

SU-NYHEDSOVERBLIK - Ekspert: Højere SU-fribeløb vil koste fastansatte jobbet - Studerende: Ungefjendsk regering gør os dummere - Christiansborgs politikere om SU-reformen

Ekspert: Højere SU-fribeløb vil koste fastansatte jobbet

Færdiguddannede risikerer at miste jobbet til studerende, fordi fribeløbet for SU-modtagere er sat op efter vedtagelsen af SU-reformen. Det mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet. På kort sigt vil vi se, at de studerende går ind og vipper fastansatte af pinden, fordi de er billigere arbejdskraft, udtaler han til Berlingske. I en anden artikel i Politiken siger formanden for De Studerendes Fællesråd (DSF) Jakob Ruggaard, at han på ingen måde er taknemmelig for det forhøjede fribeløb. Han kalder det ren symbolpolitik og frygter, at de studerende kommer til at varetage reelle job på arbejdsmarkedet i stedet for at koncentrere sig om deres studium, og forhøjelsen af fribeløbet dækker kun over ‘voldsomme forringelser på SU-området’.

Studerende: Ungefjendsk regering gør os dummere med SU-reform

Danske Studerendes Fællesråd (DSF) raser mod regeringen og de historiske nedskæringer på SU’en for at få de unge hurtigere gennem uddannelsen, skriver Jyllands-Posten. DSF kalder regeringen for ‘ungefjendsk’, der gør de unge dummere, fordi reformen fører til ufleksible studier og dårligere studerende.

Østergaard: Højere fribeløb forsinker ikke studerende

Læs artikel i Politiken

Enhedslisten: SU-reform vil øge uligheden

Læs artikel i Politiken

Vestager nedtoner oppositionens SU-sejr: Intet er forandret

Læs artikel i Politiken

Thulesen og Vestager i opgør om nøglesætning i SU-reform

Læs artikel i Politiken

Konservative belønner eliten med SU-reformen

Læs artikel i Berlingske

anfj@adm.ku.dk

Seneste