Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Få studerende ville diskutere god uddannelse

INNOVATIONSCAMP - Der var langt færre studerende end forventet til KU's stort anlagte 'Innovationscamp' i Den Grå Hal. Men de, der mødte op, fik et godt planlagt arrangement med både professionelle benspænd og venlige opsange fra oplagte foredragsholdere.

»Man bliver god til det man gør, ikke ved at sidde og tænke over, hvad man skal gøre«, lyder det fra komikeren Sebastian Dorset, i Den Grå Hal under Københavns Universitets stort anlagte ’Innovationscamp’.

Der er egentlig plads til 500 studerende, men kun omkring 100 er mødt op for at diskutere, hvordan man gør KU bedre. Der er afsat 10 millioner kroner til formålet, og de studerendes ønsker kommer ifølge arrangørerne til at spille en væsentlig rolle i udformningen af pilotprojekter.

MØD: Otte studerende, der deltog i innovationscampen.

Både direktøren for Dansk Industri Lars Goldschmidt, filosoffen Vincent F. Hendricks og ovennævnte komiker er inviteret til at komme med indspark og perspektiver fra deres respektive verdner.

Benspænd og konkrete forslag

Universitetsavisen braser ind midt i frokostbuffeten. Frikadeller, salater og hele udvalget af Søbogaard-safter er linet op i baren til en halv times pause.

Studerende fra alle mulige studieretninger sidder sammen ved runde borde for at idéudvikle under en professionel og stramt styret tidsplan. De får mellem 10, 20 og 40 minutter til at formulere forskellige ideer. Og der er benspænd af alle mulige arter. For eksempel skal de finde på tiltag, det ikke koster noget at gennemføre.

Rundt omkring hænger plancher og udkast, som de studerende har arbejdet på i løbet ad formiddagen. Hallen oser i det hele taget af aktivitet, og selvom der ikke er kommet så mange som forventet, kommer der ret meget ned på papir.

Forskellen på et engangsknald og et fast forhold

De tre oplægsholdere sikrer, at de studerende får noget at tænke over undervejs. Et af Vincent F. Hendricks’ væsentligste budskaber er, at et videnssamfund er mere værd end et rent informationssamfund. Viden er en forudsætning for at være innovativ.

En pointe, han understreger ved at sammenligne information med et engangsknald og viden med et fast forhold. Viden er ikke noget, man kommer let til, men kræver, at gør noget aktivt og formår at fordøje de informationer, man støder ind i.

Sebastian Dorset fokuserer mere på, at man skal have engagement i det, man går og laver. Og en idé om, hvad man godt kunne tænke sig. Derfra er det bare at gå efter det og glemme sin eventuelle plan b. Man skal ikke være bange for at gå i én retning, mener han, men gøre det, man virkelig tror på.

Men hvilke idéer simrer i de studerendes hoveder? Universitetsavisen greb fat i otte studerende og spurgte dem.

Mød de studerende her.

LÆS: Vores søsterside University Post’s reportage fra arrangementet her.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste