Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Fag tilsmiler studerende

SMILEY - De meritstuderende på Institut for Statskundskab har op til det nye semester fået en anderledes smilende modtagelse på deres fag

Når meritstuderende søger fag på Institut for Statskundskab skal de prioritere en række fag, så instituttet kan få puslespillet til at gå op. De studerende for beskeden om, hvilke fag de er optaget på, i et brev.

Normalt er disse fag opstillet i punktform. Men ved dette efterårssemester er det anderledes. Hvad der tidligere var runde cirkler til at vise punktopstillingen er nu blevet til smileys.

»I første omgang tænkte jeg, hvad var der nu galt med de gode gamle prikker som punktopstilling, og at smiley’erne nok var et resultat af sms-kulturen,« fortæller studerende Pernille Thomsen, som har modtaget brevet med det nye layout, og fortsætter:

»Derefter overvejede jeg, om det også var muligt at få en ’sur smiley’, hvis man nu ikke havde fået sine 1. prioriteter i fagfordelingen.«

Humøret smitter af på brevet

Helen Pedersen, studiekoordinator på Institut for Statskundskab, som står for behandlingen af de meritstuderendes ansøgninger, kan fortælle, at der ikke ligger nogen dybere idé bag de nye smileys. Det er ikke normalen med smilende ansigter på de officielle papirer, og hun vil gå så langt som at kalde det et engangstilfælde for de breve, hun sender ud.

»Jeg har nok bare været i godt humør,« lyder forklaringen fra Helen Pedersen om smiley’erne. Hun kan derfor også afkræfte, at en studerende skulle kunne få en sur smiley, hvis vedkommende har fået et fag, han eller hun ikke har prioriteret højt.

Studerende sætter pris på godt humør

Der har indtil videre ikke været den store respons på de glade ansigter, som kunne frygtes at mindske graden af officiel karakter i instituttets korrespondance. Pernille Thomsens tror dog ikke, at de studerende vil give udtryk for dette og sætte sure ansigter op.

»Jeg tror da egentlig bare, at det er et lille nummer for at få os studerende i godt humør, og det kan man vel kun sætte pris på.«

Da instituttets egne studerende får bekræftelse på deres fag elektronisk, er det kun de meritstuderende, der får Helen Pedersens glade budskab med posten.

Det er ikke til at sige, hvor mange der har lagt mærke til Helen Pedersen ekstra glade budskab om optagelse på instituttets fag. Det er dog lykkedes at give det smilende budskab videre til i hvert fald en enkelte studerende.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste