Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Fakultets-battle i Studenterhuset. Våben = iPod

MUSIKALSK KAMP - Der har altid været venskabelig konkurrence imellem de forskellige studieretninger på Københavns Universitet. Alle og enhver ved jo at det eneste rigtige, man kan læse er ...

Dansk! Nej vent, det er selvfølgelig jura! Eller er det bioteknologi? Nej, det er selvfølgelig medicin!… Eller?

Det er selvsagt ikke nemt at afgøre, hvad det eneste rigtige studie er, så hvad bedre måde at få det afklaret på end med noget så uakademisk som en iPod battle.

Længe leve Sund

Tager man udgangspunkt i onsdagens intense og meget tætte iPod battle-finale, der udspillede sig imellem Det Sundhedsvidenskabelige, Det Humanistiske og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, så er det faktisk Sund’erne – altså Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet – der er det sejeste af slagsene og medicinerne, som er de absolut svedigste dj’s.

Ergo est, det eneste rigtige man kan læse er: Medicin. Det var i hvert fald medicineren, der kunne få flest publikummer til at troppe op og klappe og huje dem til sejr.

Ugentlig iPod battle mellem KU’s fakulteter

Finalen var afslutningen på en ugentlig iPod Battle, som hver onsdag de sidste to måneder er blevet afholdt i Studenterhuset imellem de forskellige fakulteter ved Københavns Universitet.

IPod Battlen gik ud på, at fem dj’s fra hvert fakultet skulle musik-dyste med hver deres ipod, og den dj, der spillede den fedeste musik, og derfor fik flest klapsalver, vandt.

En dansende bjørn

Selv om det var Sund’erne, der løb af med sejren, var der dog ingen af de dystende finalister, der lå på den lade side, når det handlede om at ægge til stående applaus og hujen.

Alle fem dj’s fra Humaniora troppede op i iført dyrekostumer fra top til tå. Det var unægtelig et ømt syn, at se en 1,85 meter høj plysbjørn give den gas på dansegulvet.

Samfundsvidenskaberne stillede op med en prinsesseklædt mandlig dj-stripper – der dog ikke smed al tøjet – og dem fra Sund var alle iført hospitalsklæder komplet med hvide kitler, hårnet, ansigtsmasker og stetoskop.

Er der en læge tilstede?

Der var en livlig stemning, der bar præg af, at nogle fejrede, at de lige havde været til eksamen, mens andre brugte aftenen som en tiltrængt eksamensstress-ventil. Så da en af Sund’ernes dj’s bekendtgjorde, at en af de dansende netop havde fået hjertestop og at det eneste, der kunne rede ham, var bedre musik, svarede hele Studenterhuset tilbage med et løssluppent ‘jaaahhhhh,’ hvorefter nummeret ”Hey Boy, Hey Girl” af Chemical Brothers satte gang i et energisk danseudbrud af karat. Et ud af mange.

Det var med andre ord en række glade studerende, der fyldte Studenterhuset i onsdags. De fik dog lavet andet end at danse og drikke øl.

»Det var sjovt at møde de andre fakulteter,« fortæller Frederik fra Sund, der til dagligt har sin gang på Panum.

Medicinerne er kendt for at have et godt sammenhold, fordi de har så meget undervisning sammen, så det var måske heller ikke overraskende, det det var dem, der troppede op med flest publikummer, og derfor vandt.

Fælles om det at studere

Det er nemt at blive isoleret på sit eget lille fakultet, hvis man læser på Københavns Universitet, forbi der ikke er et stort fælles campus. Det kan Morten fra Humaniora godt nikke genkendende til, for der er langt fra Panum på Tagensvej til Humaniora på Amager.

»Folk var superflinke, og selv om vi måske ikke har så meget fagligt tilfældes, så er vi jo alle fælles om det at studere.«

Selv om dj’s og publikummer fra de tre fakulteter først rigtig fik startet samtalen, da aftenens vinder var fundet – og iPod’sene var blevet lagt tilbage i jakkelommerne – så var det en udbytterig aften hvad angik kulturudveksling – eller snarere fakultetsudvekslingen.

»Til sidst sad vi en gruppe fra vidt forskellige fakulteter Sund, Hum, Samf og Nat,« fortæller Julie fra Samfundsvidenskab, og forklarer, at de tre fra Naturvidenskab faktisk var dj’s i en tidligere iPod Battle imod Samfundsvidenskab, og som var taget til aftenens finale blot for at heppe på deres gamle modstander.

»Jeg er totalt med til næste år,« siger Julie, »hvis jeg altså får nogle nye bedre venner, så der rent faktisk kommer nogle og hepper udover de tre fra Nat.«

Hvem ved, hun kan i hvert fald starte sin hvervekampagne i Studenterhuset, der ligger i overkommelig afstand fra både Panum og KUA, og kun en kort gåtur fra Det Gamle Kommunehospital, hvor samfundsvidenskab hører til.

Let the iPod Battle begin

En ting er sikkert: Studenterhuset gentager succesen med iPod battlen igen til næste semester, hvor også andre universiteter får mulighed for at deltage. Måske er det i virkeligheden Erhvervsøkonomi, der er det eneste rigtige studie.

Vi må vente og se: Let the iPod-Battle begin.

Seneste