Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Farmastuderende håber på rektors tillid

KEMI - De studerende ved Det Farmaceutiske Fakultet er tilfredse med, at et samlet fakultet stod sammen mod en sammenlægning af kemi, da KU-ledelsen kom til stormøde. Nu håber de bare, at rektor lyttede.

Studerende og ansatte ved Det Farmaceutiske Fakultet (Farma) var mødt talstærkt op, da der i fredags blev afholdt stormøde på Farma om sammenlægningen af Kemi på Københavns Universitet (KU) med rektor Ralf Hemmingsen og prorektor Thomas Bjørnholm.

Det glæder formanden for fagrådet på Farma, Sanne Tofte Rasmussen, som synes, at deltagerne kom med mange gode spørgsmål til og argumenter mod en sammenlægning.

»Det var godt at høre, at et samlet farmaceutisk fagmiljø gerne ville diskutere en styrkelse af kemien, men samtidig gjorde det klart, at det ikke bør ske på bekostning af det velfungerende fagmiljø på Farma,« siger hun.

LÆS OGSÅ: Farma: Kitler kunne ikke skjule uenighed

For og imod en sammenlægning

De studerende havde dog håbet at få en åben diskussion af, hvordan man kan styrke kemien på KU, men i stedet blev det udelukkende til en diskussion for eller imod en sammenlægning. Og rektor og prorektors argumenter for en sammenlægning overbeviste ikke Sanne Tofte Rasmussen.

»Deres eneste argument er tilsyneladende, at større er bedre. Derfor er det svært at overbevise farmaceuter om, at en reduktion af deres fagmiljø er en fordel,« siger hun.

Tilhørerne erfarede også, at der ikke er lavet nogen analyse af, hvilke konsekvenser en sammenlægning vil have for de berørte fagmiljøer.

»Det mener vi er stærkt kritisabelt, da vi er overbeviste om, at det vil få alvorlige negative konsekvenser for forskning og uddannelse inden for farmaceutisk videnskab,« siger Sanne Tofte Rasmussen.

Hun håber nu, at mængden af kritik opnåede ‘kritisk masse’, således at rektoratet forstår, at den foreslåede sammenlægning er en dårlig idé, og at rektoratet har tillid til, at det er de studerende og ansatte i de enkelte fagmiljøer, der ved, hvad der er bedst for deres uddannelse og deres forskning.

khkr@adm.ku.dk
chz@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste