Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Fattige studenter i USA giver nu også middelklassen søvnløse nætter

UNDERSKUD - Amerikanere er mest bekymrede for ikke at kunne betale for deres børns uddannelse. Hele 40 procent har den frygt, viser ny undersøgelse. At tage en universitetsuddannelse kan for nogle også betyde at skulle lære at vælge imellem at kunne spise eller købe bøger.

Flere uddannelsesinstitutioner i USA har oprettet egne udleveringssteder af mad, såkaldte food banks. Problemet med fattige studerende er vokset, især blandt minoritetsgrupper.

LÆS ARTIKEL: Slip-Sliding Away: An Anxious Public Talks About Today’s Economy And The American Dream

Ved Michigan State University, der har haft en food bank siden 1993, arbejder nu 200 studerende på frivillig basis, og 4.000 studerende, de fleste med børn, besøger hvert år stedet for at få mad.

En interviewundersøgelse i USA lavet af Publicagenda.Org viser da også, at mange amerikanere – 40 procent – bekymrer sig for ikke at kunne betale for deres børns uddannelse, og det er den ting, der bekymrer amerikanerne allermest.

Fattigdommen plager på den lange uddannelsesbane

Situationen i USA er nu grel, at Insidehighered.com, en webavis med særligt fokus på uddannelse, beretter, at en del studenter spiser dårligt, og at der er også er en del, der slet ikke har noget at spise.

LÆS i Insidehighered: Shelving Hunger

Og studerende i USA opfatter nu økonomiske problemer som den næstmest vanskelige problemstilling at skulle løse, kun overgået af akademiske udfordringer. Hele 35 procent af de studerende på colleges, gymnasier, mener, at deres økonomiske situation var enten direkte traumatisk eller vanskelig at håndtere for dem.

Undersøgelsen fra Publicaagenda.Org viser også, at folk er mindre tilbøjelige til at bekymre sig og blive nervøse for kortsigtede fattigdomsproblemer som at blive fyret mod til gengæld at være mere bekymrede for langsigtede fattigdomsproblemer, som for eksempel deres børns mulighed for at kunne tage en uddannelse.

Også lammende kritik af dalende niveau i gymnasierne

Undersøgelsen offentliggøres kort tid efter, at bogen Academically Adrift: Limited Learning on College Campuses afslørede, at næsten halvdelen af alle studenter fra et antal gymnasier i USA har lært ingenting efter de første to år, og en tredjedel har ingenting lært som færdige studenter.

LÆS ARTIKEL i Insidehighered: Academically Adrift

Mange amerikanske studerende vælger bevidst kurser med en lav arbejdsbyrde, hvor der ikke stilles krav til dem.

En forklaring på den dårlige udvikling kan være, at for de fleste amerikanske uddannelsesinstitutioner falder økonomisk betaling for undervisningen udelukkende efter antal færdigt uddannede og ikke i forhold til de uddannedes kundskaber og karakterniveau.

anfj@adm.ku.dk

Seneste