Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Festdag på sms

IMMATRIKULATIONSTELEFON - Vores mand, Mustafa, delte røde kort ud blandt de nye studerende med opfordring til at sms'e os med en rapport fra fredagens immatrikulation og Studenterhusets efterfest. Vi fik en bunke korte rapporter. Vær så artig: studiestart indtelefoneret.

Har rektor nogensinde båret hvide Mickey Mouse-handsker? Vi vidste ikke engang, at det var et rygte, men det er det, bekræfter denne rapport fra en ny studerende:

At immatrikulationen nu er vel overstået føles for mig som om fløjlshandskerne for alvor er taget af og at studiet nu kan begynde – dette var vel ikke mindst sagen med vor kære rektor der ikke havde den sagnomspundne handske på og åbenbart ønsker at modarbejde studiestarten med en god gang roskildesyge. Skål.
Modtaget klokken 21:20 31-08-2012

Vi gætter på, at universitetets overhoved bliver grundigt afsprittet efter ceremonien, han er trods alt uddannet i medicin. Men har de studerende, der trykkede hans hånd, husket deres alko-gel? Næppe. Så rektor ler nok sidst.

Fra salen i varmen

Vi har også fået en sms fra en studerende, som bare var glad for at befinde sig i Københavns Universitets stemningsfulde, brune festsal:

En storslået immatrikulation på ægte Harry Potter manér! Sikke en skøn tradition 🙂
Modtaget klokken 16:30 31-08-2012

Andre har også kigget rundt i det fine rum ved Frue Plads og ladet tankerne strømme frit ned i telefonen:

Hej Avisen jeg synes det var godt men samtidig ikke så godt og så manglede vi nogle celebretys men det var ok syns jeg …
Modtaget klokken 21:21 31-08-2012

Fulgt af denne, lad os kalde det eftertanke, afsendt et minut senere (men dog adskillige timer og fadøl efter den egentlige ceremoni):

… Fra eksempel Katja keen

Virkelig? Fra eksempel Katja Keen? Var nutidens studiestartere overhovedet født, da der var Langt fra Las Vegas?

Sms’en er formodentlig fra en af dekanerne. Tsk.

I får mig til at multikomme!

Skrev nogen til avisen klokken 17:41.

På græs af plastik

Efter immatrikulationen var der fadøller og pølser i rektoratets gård og senere endnu en stor fest i Studenterhuset. Mange timer at slå ihjel, altså, så rundt om har de studerende daset, for eksempel på Studenterhusets plastikgræsplæne.

Det er fedt at nyde København på plastikgræs med sine russere og få at vide fra sin underviser at man skal til Nevada, Utah for at samle prøver til et selvstudie. Frederik, geologi.
Modtaget 17:46 31-08-2012

Og:

Vores seje professor Peter Henriques på antropologi oplyste os om i dag, at inden for vores fag er det legalt at beskæftige sig med sladder! Fedt synes vi, hvem får lige lov til det! 🙂
Modtaget 16:39 31-08-2012

Og (underligt relateret, men sikkert tilfældigt):

Hvad fuck er antropologi!?

Det er også det, alle stud.scient.anth.’erne bliver spurgt om, når de er hjemme og spise hos deres bedsteforældre. Og senere igen på dagpengekontoret, når de er blevet cand.scient.anth.’er.

Fra gaden

Nogle medicinstuderende, som tog videre til fest, sendte os en sms om en ung mand, som kort efter enten har følt sig heldig, eller været på vild flugt:

Udvalget af fyre er hermed mere end godkendt! Blink, blink til ham med den blå skjorte ovre ved baren! XX fra de søde medicinstudiner. Ps – vi har allerede lært at give mund-til-mund, så bare rolig, du er i trygge hænder!
Modtaget 18:28 31-08-2012

Vi gætter på, at han har følt sig heldig. Men hvem ved, for:

At feste på studenterhuset er ligesom at jonglere med æg – Alt kan ske.
Modtaget 00:44 01-09-2012

Fra dagbogen

Vi fik også et par poetiske sms-indlæg, fulde af eksistentialisme.

Spise is alene. Foran smuk gammel uni-bygning. Bag børns leg og skrig og latter. ”Herre vi er i åndernes Rige”. Vi sveder. Vi samtygger. Under det hvide tyld i loftet lyder fanfare – Rektor taler beåndet, forhåbningsfuld om globalisering. Gamle danske malerier og hans guldkæder. Trængsel. Trængsel. Og hans øjesyn ved udgang. Finde sin rygsæk. Spise. Drikke. Vi sveder. TRÆNGSEL. (Uddrag)
Modtaget 11:11 01-09-2012.

Uh, trængslen trænger sig ligesom på i den tekst. Måske en ekstra is havde været sagen.

Verden er lille, men den er også stor! Det stod klart da en fremmed købte mig en øl, og siden viste sig at være en gammel ven. Jeg strakte hænderne ud for at omfavne hende. Mens mit ansigt smilede bredt over hendes skuldre og tænkte, at man næppe kunne være mere lykkelig, så jeg bag hende tre endnu bredere smil i en vild og knædyb dans. Det var ikke kun mig, men en hel generation af studerende, som i dag er startet på et nyt kapitel og en ny kurs i deres liv. I det sociale samvær var vi både med til at gøre verden større og mindre.
Modtaget 18:40 31-08-2012

‘Brede smil i en vild og knædyb dans’ – vi synes, det svinger. Vi giver et gavekort på 300 kroner til Studenterhusets café for den.

Og så er der redaktionens favorit, som derfor selvfølgelig også får et gavekort på 300 kroner til Studenterhusets café:

Damer og herrer og det der er værre! Rektors hånd er blød og tutorerne har masser af glød. Vi drikker øl til du sidder på mit skød! Og vores lever er død! Viden skal være vores levebrød
Modtaget 18:27 31-08-2012

Tak til alle for deres sms’er. Også dem, der ikke blev plads til her. Vi sms’er vinderne.

Se fotograf Adam Garffs fotos fra immatrikulationen – eller læg vejen forbi vores Facebook-side, hvor der er et endnu større udvalg.

chz@adm.ku.dk

Seneste