Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Find et fællesskab

Klumme — De næste fem år bliver hårde. Men hvis I engagerer jer i jeres studiemiljø, hvad enten det er fagråd eller fredagsbar, bliver de også fantastiske. Sådan lyder klummeskriverens bedste råd til de nye studerende.

I SIDSTE UGE startede 6.973 nye studerende på Københavns Universitet. I 2015 var jeg en af dem. En af ‘de nye’. Jeg havde sommerfugle i maven og var fuld af forventninger og forestillinger. Jeg er sikker på at alle de nye studerende er lige så fulde af forventninger og forestillinger om deres nye studieliv, som jeg selv var. Da jeg startede, var jeg sikker på at det ville være benhårdt arbejde at læse medicin, og jeg frygtede at jeg ikke kunne klare det. Derfor besluttede jeg mig for, at det var bøger og læsesal der skulle fylde mest i min hverdag.

I GYMNASIET VAR JEG med i elevrådet, arrangerede Operation Dagsværk og deltog i Projekt forskerspirer på Københavns universitet. Det resulterede i en meget – måske lidt for – tætpakket kalender. Studiestarten var en ny begyndelse, og nu skulle jeg altså til at tage mig lidt sammen og lade være med at melde mig til alle mulige andre ting. Jeg skulle bare studere.

HELDIGVIS BLEV DET ANDERLEDES. På trods af min idé om ikke at melde mig ind i alverdens frivillige foreninger, besluttede jeg efter halvandet år på studiet for at tage til et fagrådsmøde. Jeg skulle bare lige se hvad de lavede. Men jeg blev fanget af det. Derfor meldte jeg mig som repræsentant i Studenterrådets bestyrelse, hvor jeg nu sidder i forretningsudvalget og er en aktiv del af det daglige studenterpolitiske arbejde. Det er den bedste beslutning, jeg har taget i mit studieliv.

Det bedste man som ny studerende kan gøre for sig selv og for sit studieliv, er ikke at bruge 50 timer om ugen på læsesalen. Det er at blive en del af et fællesskab.
***

AT BLIVE EN DEL af et fællesskab er fuldstændig uerstatteligt.  Det har givet mig et netværk, en masse gode venner på tværs af fag, og det giver mig energi til at blive god til at studere. At blive en del af Studenterrådet har været med til at få mig igennem min bachelor. Det kan godt være at det tager meget af min tid og for mange kan virke som hårdt arbejde, men det er uden tvivl det hele værd.

NØGLEORDET ER FÆLLESSKAB. Københavns universitet er fyldt med fællesskaber, og jeg er slet ikke i tvivl om, at der er et fællesskab for alle. Det bedste man som ny studerende kan gøre for sig selv og for sit studieliv, er ikke at bruge 50 timer om ugen på læsesalen. Det er at blive en del af et fællesskab. Selvfølgelig skal man også læse. Men det hele bliver bare nemmere hvis man har nogen at gøre det med. På universitetet har man langt færre undervisningstimer og ofte meget større hold end man er vandt til fra gymnasiet. På universitetet får man ikke fællesskab serveret på et sølvfad – man skal selv opsøge det. Men finder man et fedt fællesskab, så bliver det hele bare lidt federe.

KÆRE NYE STUDERENDE. Jeg har et godt råd til jer: find et fællesskab der passer til jer. De næste mange år bliver hårde. Det er svært at undgå. Men hvis I engagerer jer i jeres studiemiljø, hvad enten det er fagråd eller fredagsbar, så er jeg sikker på at de næste 5 år også bliver fantastiske.

Velkommen i klubben!

Annonce

Seneste